Snapchat-video

Zo kun je Snapchat-foto’s opslaan zonder dat je vrienden het weten

Op Snapchat kun je de ene na de andere leuke foto tegenkomen, maar na een paar seconden zijn ze weer weg. Gelukkig is er ook een manier om een schermopname te maken, zonder dat je vrienden hier een melding van krijgen.

Snapchat-video

Snapchat (link) is voor velen dé plaats waar ze de gekste en grappigste foto’s binnenkrijgen. De drempel om een selfie te sturen waar je niet zo charmant opstaat ligt immers een stuk lager als je weet dat de foto na een paar seconden weer verdwenen is. De ingebouwde screenshotfunctie van de iPhone steekt hier echter een stokje voor, zeker nu je ervoor kunt zorgen dat je vrienden geen idee hebben dat je een screenshot hebt gemaakt.

Snapchat foto’s opslaan

Om het maken van schermafbeeldingen tegen te gaan, zorgt Snapchat ervoor dat de vriend waarvan je de foto vastlegt een melding krijgt. Hierdoor weten ze dat jij hun Snapchat kiekje opgeslagen hebt, maar er is een simpele manier om deze melding tegen te houden.

Screenshots maken van Snapchat-foto’s

Allereerst moet je natuurlijk weten hoe je een schermopname maakt met je iPhone. Dit gaat heel gemakkelijk: druk simpelweg de vergrendel- en Home-knop tegelijk in om je huidige scherm vast te leggen en op te slaan in je camerarol. Als er een witte flits op je scherm verschijnt weet je dat de schermopname gelukt is.

Nu is het de bedoeling dat Snapchat geen melding naar de ander verstuurt, zodat jij in het geheim zoveel foto’s op kunt slaan als je wilt. De Vliegtuigmodus speelt hier een belangrijke rol in.

Snapchat foto maken

Snapchat foto’s opslaan zonder melding te versturen

  1. Open Snapchat en de foto die je stiekem wilt bewaren.
  2. Zodra de foto op je scherm verschijnt, veeg je vanaf de onderkant van het scherm naar boven zodat het Bedieningspaneel verschijnt.
  3. Tik op het vliegtuig-icoon om de Vliegtuigmodus te starten. Hierdoor worden alle netwerkfuncties van je iPhone uitgeschakeld.
  4. Veeg naar beneden om het Bedieningspaneel te sluiten en maak een schermopname.
  5. Tik nu op het witte Snapchat-spookje om de instellingen te openen en log uit bij Snapchat.
  6. Sluit Snapchat af en zet de Vliegtuigmodus uit om te voorkomen dat Snapchat een melding verstuurt.

Je zult het er dus voor over moeten hebben om in- en uit te loggen bij Snapchat om dit kunstje toe te passen en je moet er natuurlijk mee kunnen leven dat je plaatjes van je vrienden bewaart zonder dat ze hier weet van hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat