Instagram-logo

Zo kun je alle Instagram-gegevens downloaden in 5 stappen

Instagram heeft de beloofde downloadtool beschikbaar gesteld, waarmee je alle data kunt downloaden. De tool werkt op dezelfde manier als bij Facebook: na de aanvraag krijg je je archief toegemaild.

Halverwege april beloofde Instagram dat er een tool zou komen voor het downloaden van al je data waaronder foto’s, video’s en berichten. De tool is nu beschikbaar. Het beschikbaar stellen van de Instagram downloadtool heeft te maken met het schandaal waarin moederbedrijf Facebook verstrikt is geraakt. Iedereen met een Instagram-account kan een datadownload aanvragen. Zo werkt het.

Instagram data downloaden

  1. Open Instagram in de browser en log in.
  2. Klik op je accountfoto en vervolgens op het tandwiel.

Instagram data downloaden

  1. Klik op Privacy en beveiliging.
  2. Blader omlaag en klik bij Gegevensdownload op Downloaden.
  3. Vul je e-mailadres in.

Gegevens Instagram downloaden

Je krijgt nu binnen 48 uur een e-mailbericht met daarin de downloadlink. Daarmee kun je alle foto’s, video’s, gearchiveerde Stories, profie, info en niet-verdwijnende berichten die je op Instagram hebt geplaatst downloaden, zodat je een kopie achter de hand hebt. Eventueel kun je daarna je Instagram-account opzeggen.

De tool is noodzakelijk voor Instagram om te voldoen aan de regels voto recht op dataportabiliteit, die op 25 mei in de Europese Unie in werking treden. Instagram is uitgegroeid tot een van de grootste sociale fotonetwerken met 800 miljoen gebruikers. Wilde je echter naar een ander sociaal netwerk overstappen of met de dienst stoppen, dan was het niet mogelijk om je data te downloaden. Met de nieuwe tool kan dat wel.

De tool maakt het bijeensprokkelen van al je data in ieder geval een stuk veiliger. Voorheen was je aangewezen op dataschrapers van derden, van twijfelachtig allooi. Daarbij moest je je inloggegevens invullen, met het risico dat er misbruik van gemaakt wordt. Facebook bracht in 2010 al een eigen tool uit om data te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram