HomePod mesh

HomePod resetten: zo zet je de HomePod terug naar fabrieksinstellingen

Wil je de HomePod resetten naar fabrieksinstellingen? In deze tip ontdek je twee methoden om je HomePod terug te zetten: handig als je HomePod raar reageert, niet wil koppelen of als je de speaker aan iemand anders wilt geven.

Wil je je HomePod resetten? In deze tip ontdek je twee manieren waarop je dat kunt doen. Als de HomePod niet reageert of bepaalde functies niet goed werken kan het resetten van de HomePod of terugzetten naar fabrieksinstellingen werken. Het komt ook van pas als je je HomePod weer van de hand wilt doen en zeker wilt weten dat de speaker niet meer met jouw account gekoppeld is. We leggen hieronder uit hoe de HomePod resetten werkt.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Hoe werkt HomePod resetten?

De HomePod bevat heel wat technologie en net als bij een computer kan er ook wel eens iets misgaan. Werkt de speaker niet zoals het hoort of heb je problemen met de HomePod instellen, dan kan het helpen om je HomePod te herstarten of te resetten. Het opnieuw koppelen kost maar weinig moeite.

Er zijn twee manieren om dat te doen: via de HomePod zelf of via de Woning-app.

Hoe kan ik HomePod resetten via de app?

Een andere methode is de HomePod loskoppelen en herstarten via de Woning-app op de iPhone:

  1. Start de Woning-app op je iPhone of iPad.
  2. Blader naar het HomePod-icoon, te vinden bij je favorieten of in de betreffende kamer.
  3. Houd je vinger op het HomePod-icoon gedrukt en kies Details.
  4. Blader omlaag en tik op Verwijder accessoire (of Remove accessory als je iPhone op Engels staat ingesteld).

Je kunt daarna de HomePod instellen met een nieuw account.

HomePod resetten

Hoe kan ik HomePod resetten (handmatig)?

Je kunt de HomePod als volgt handmatig loskoppelen en resetten:

  1. Trek de stekker van de HomePod uit het stopcontact en steek deze er opnieuw in.
  2. Houd de bovenkant van de HomePod enkele tellen ingedrukt.
  3. Het witte ‘draaikolk’-lampje bovenop zal nu rood kleuren en je hoort de tekst ‘Your HomePod is about to reset, keep pressing until you hear three beeps’. Blijf ingedrukt houden totdat je drie piepjes hoort.

Waarom HomePod naar fabrieksinstellingen terugzetten?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je HomePod zou willen resetten of terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Bijvoorbeeld in deze situaties:

Voor het terugzetten naar fabrieksinstellingen volg je de hierboven genoemde stappen. Wil je alleen het Apple Music- of Podcasts-account dat met de HomePod is gekoppeld wijzigen, dan hoef je niet te resetten. Je kunt in dat geval op het HomePod-icoontje in de Woning-app drukken en onder Muziek & Podcasts (Music & Podcasts) een ander account instellen.

Bekijk ons complete HomePod tipsoverzicht. In talloze handige HomePod tips bespreken we bijna elke functie, instelling en mogelijkheid! Check ook ons HomePod review-overzicht en lees alles over de HomePod kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!