Face ID apps en websites

Zo gebruik je Face ID voor het inloggen bij apps en websites

Ontdek hoe je met Face ID kunt inloggen bij apps en websites met je gezichtsscan. Hoe stel je het in, hoe werkt het? Je leest het hier!

Heb je een iPhone X, dan kun je Face ID gebruiken om in te loggen op apps. Dit is heel handig in gebruik, want je hoeft alleen maar naar het scherm te kijken om toegang te krijgen tot de app. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Met Face ID inloggen bij apps

Face ID is de grootste vernieuwing op de iPhone X. Heb je het eenmaal ingesteld, dan kun je er meerdere dingen mee doen, zoals apps downloaden en je toestel ontgrendelen. Je kunt het echter ook gebruiken voor het inloggen met apps. De apps moeten hiervoor wel zijn aangepast.

Face ID apps en websites

Inloggen met je gezicht is eenvoudiger dan het gebruiken van wachtwoorden en het is ook een stuk veiliger. Kwaadwillenden kunnen jouw wachtwoord stelen, maar het stelen van je gezicht is wat ingewikkelder.

Zo kun je inloggen met Face ID

Apps die al werken met Face ID zijn bijvoorbeeld 1Password, Dashlane, ING Bankieren en bunq. Check hiervoor even onze lijst met apps die voor de iPhone X zijn aangepast.

Neem de volgende stappen:

  1. Open de gewenste app en geef aan dat je wilt inloggen.
  2. Houd de iPhone voor je gezicht en het inloggen zal automatisch verlopen. Bij sommige apps heb je de keuze, bijvoorbeeld bij 1Password. Daarbij moet je eerst op het Face ID-icoontje tikken als je gebruik wilt maken van Face ID.

1Password Face ID inloggen

Bij sommige apps moet je eerst handmatig inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord voordat je kunt inloggen met Face ID.

Bekijken welke apps Face ID toestemming hebben

Wil je weten welke apps gebruik maken van gezichtsherkenning, dan kun je dat gemakkelijk opzoeken:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone X.
  2. Blader omlaag naar Face ID en toegangscode.
  3. Tik op Andere apps en je ziet welke apps je toestemming hebt gegeven. Je kunt eventueel bepaalde apps hier uitschakelen.

Face ID apps met toestemming

Automatisch wachtwoorden vullen met Face ID

Tijdens het gebruik van je iPhone X zul je merken dat soms zomaar Face ID in actie komt en wachtwoorden probeert in te vullen op webformulieren. Dit is te danken aan de iCloud Sleutelhanger, die wachtwoorden voor je kan bewaren en automatisch invullen. Je kunt dit hier controleren:

  1. Zorg dat Safari Autofill is ingeschakeld. Je controleert dit via Instellingen > Safari > Vul automatisch in > Namen en wachtwoorden.
  2. Ga naar de website waarop je wilt inloggen en geef aan dat je wilt inloggen. Face ID zal automatisch in actie komen en de inloggegevens invullen.
  3. Wordt er niets ingevuld, tik dan op het vak voor gebruikersnaam of wachtwoord. Je ziet nu vlak boven het toetsenbord de blauwe link Wachtwoorden voor wachtwoorden die in de iCloud Sleutelhanger staan.
  4. Kies de gebruikersnaam waarmee je wilt inloggen en de rest wordt automatisch ingevuld.

Face ID inloggen in Safari

Wil je meer weten over Face ID, lees dan onze uitgebreide uitleg hieronder:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen face id, wachtwoorden
Device iPhone X