Face ID apps en websites

Zo gebruik je Face ID voor het inloggen bij apps en websites

Ontdek hoe je met Face ID kunt inloggen bij apps en websites met je gezichtsscan. Hoe stel je het in, hoe werkt het? Je leest het hier!

Heb je een iPhone of iPad met TrueDepth-camera, dan kun je Face ID gebruiken om in te loggen op apps. Dit is heel handig in gebruik, want je hoeft alleen maar naar het scherm te kijken om toegang te krijgen tot de app. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Met Face ID inloggen bij apps

Face ID is de vervanging van Touch ID waarmee je je toestel ontgrendelt. Als je het eenmaal ingesteld hebt, kun je er ook apps mee downloaden. Je kunt het echter ook gebruiken voor het inloggen met apps. De apps moeten hiervoor wel zijn aangepast.

Inloggen met je gezicht is eenvoudiger dan het gebruiken van wachtwoorden en het is ook een stuk veiliger. Kwaadwillenden kunnen jouw wachtwoord stelen, maar het stelen van je gezicht is wat ingewikkelder.

Zo kun je inloggen met Face ID

Nagenoeg alle apps die voorheen werkten met Touch ID, werken ook gewoon met Face ID. Denk aan wachtwoordenapps zoals 1Password en Dashlane, maar ook bankieren-apps zoals ING Bankieren en bunq. Check in de instellingen van jouw app of je de mogelijkheid ziet om Face ID te activeren.

Neem de volgende stappen:

  1. Open de gewenste app en geef aan dat je wilt inloggen.
  2. Houd de iPhone voor je gezicht en het inloggen zal automatisch verlopen. Soms heb je de keuze of je wil inloggen met Face ID, bijvoorbeeld bij 1Password. Na een herstart of als je een tijdje niet ingelogd bent, moet je eerst op het Face ID-icoontje tikken.

1Password Face ID inloggen

Bij sommige apps moet je eerst handmatig inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord voordat je kunt inloggen met Face ID.

Bekijken welke apps Face ID toestemming hebben

Wil je weten welke apps gebruikmaken van gezichtsherkenning, dan kun je dat gemakkelijk opzoeken:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad met Face ID.
  2. Blader omlaag naar Face ID en toegangscode.
  3. Tik op Andere apps en je ziet welke apps je toestemming hebt gegeven. Je kunt eventueel bepaalde apps hier uitschakelen.

Face ID apps met toestemming

Face ID op websites gebruiken

Tijdens het gebruik van je iPhone of iPad zul je merken dat soms Face ID zomaar in actie komt en wachtwoorden probeert in te vullen op webformulieren. Dit is te danken aan iCloud Sleutelhanger, die wachtwoorden voor je kan bewaren en automatisch invullen. Je kunt dit hier controleren:

  1. Zorg dat Autofill is ingeschakeld. Je controleert dit via Instellingen > Wachtwoorden en accounts > Vul automatisch in.
  2. Ga naar de website waarop je wilt inloggen en geef aan dat je wilt inloggen. Face ID zal automatisch in actie komen en de inloggegevens invullen.
  3. Wordt er niets ingevuld, tik dan op het vak voor gebruikersnaam of wachtwoord. Je ziet nu vlak boven het toetsenbord de knop Wachtwoorden of invulsuggesties voor wachtwoorden die in de iCloud Sleutelhanger of in een ondersteunende wachtwoordenapp staan.
  4. Kies de gebruikersnaam waarmee je wilt inloggen en de rest wordt automatisch ingevuld.

Face ID inloggen bij website.

Deze functie maakt onderdeel uit van AutoFill, waarmee je vanuit meerdere kluizen van verschillende wachtwoordenapps automatisch kan inloggen op websites én in apps. Meer over AutoFill lees je in onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone X deals