Chrome-Remote-Desktop

Zo werkt Chrome Remote Desktop met de Mac

Chrome Remote Desktop van Google is een handige app waarmee je op afstand je computer kan bedienen met je iPhone en iPad. In deze gids leggen we uit hoe je de alles moet instellen om je Mac en iPhone aan de praat te krijgen.

Chrome Remote Desktop icoontjeGoogle heeft handige app waarmee je op afstand je computer kan bedienen met je iPhone en iPad, Chrome Remote Desktop. Er zijn echter wel een aantal dingen die je moet doen voordat het ook echt werkt. In deze gids leggen we je uit hoe je de app koppelt aan een Mac.


Dit heb je vooraf nodig:

*We bespreken hier alleen hoe Chrome Remote Desktop werkt in combinatie met de Mac. Windows-computers worden ook ondersteund.

Stap 1: Chrome Remote Desktop installeren

Installeer allereerst de iOS-app op je iPad of iPhone. Ga daarna naar de Google Chrome browser op je computer en voeg de Chrome Remote Desktop app toe aan je browser.

chromeremotedesktop1

Stap 2: Chrome Remote Desktop autoriseren

Nu opent een nieuw tabblad met de Apps die je hebt geïnstalleerd in Google Chrome. Hier verschijnt een nieuw icoontje. Klik erop en geef de app autorisatie om te weten wie je bent en welk e-mailadres je gebruikt. Je geeft ook toestemming om chatberichten te bekijken en te verzenden en jouw Chrome-computers te zien. Die informatie wordt namelijk gebruikt om contact te maken met de iPhone-app. Anders lukt het niet.

chromeremotedesktop2

Stap 3: Pincode van Chrome Remote Desktop instellen

In de web-app krijg je nu twee opties te zien. Klik bij ‘Mijn computers’ op ‘Aan de slag’. Als eerste mag je de Chrome Remote Desktop-host installeren op je computer. Als je dat hebt gedaan en terug gaat naar Google Chrome, moet je een pincode verzinnen. Pas op: Chrome Remote Desktop vraagt iedere keer om de pincode als je op afstand wilt inloggen!

chromeremotedesktop3

Stap 4: inloggen met de iOS-app

chromeremotedesktop5Open nu de app Chrome Remote Desktop op je iPhone en selecteer de Google-account die ook verbonden is met de computer. Als het goed is, zie je daar nu je eigen computer staan. Tik op de naam van je computer, vul je pincode en werk op je iPhone verder met de computer op het bureau!

Pas op voor de slaapstand! Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd werkt alles en kun je Chrome Remote Desktop gaan gebruiken. Hou er echter wel rekening mee dat als de slaapstand van je computer wordt geactiveerd, de verbinding wordt verbroken. Idealiter schakel je daarom de de slaapstand helemaal uit.
chromeremotedesktop4

Stap 5: zo werkt het

Met de app krijg je volledige volledige toegang. Via de knoppen bovenin het venster schakel je over naar de muis- en toetsenbordfuncties, zodat je gemakkelijk kan typen. Ook staat daar een knop waarmee je gemakkelijk naar de juiste plek op het scherm kunt bewegen. De meest rechtse knop gebruik je om de computer te herstarten of voor hulp en feedback. Met de knop links bovenin stop je de bediening op afstand.

chromeremotedesktop6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!