Apple Watch Series 5 review met scherm.

Apple Watch kwijt of gestolen? Dit moet je doen

Is je Apple Watch kwijt of zelfs gestolen? Dat is flink balen, maar de hoop is nog niet verloren. Lees hier wat je kunt doen om je horloge te vinden of te blokkeren.

Je kunt meerdere dingen doen om te zorgen dat je je Apple Watch terugvindt als ‘ie kwijt is. Is je Apple Watch gestolen? Ook dan kun je nog iets doen om in ieder geval je gegevens te beschermen. Je doet alles voornamelijk met de Zoek Mijn-app op je iPhone, iPad of op de computer.

Apple Watch zoeken met geluidje (Ping mijn Watch)

Het was altijd al mogelijk om vanaf de Apple Watch een geluidje af te spelen op de iPhone, voor het geval je je toestel niet kon vinden. Vanaf iOS 17 en watchOS 10 is dit ook andersom mogelijk. Je kunt via het Bedieningspaneel van de iPhone een geluidje afspelen op de Apple Watch, voor het geval je ‘m niet kunt vinden.

Het zal niet zo vaak gebeuren dat je je Apple Watch kwijt bent. Meestal zit ‘ie gewoon om je pols. Maar na het douchen of sporten kan het toch gebeuren dat je je Apple Watch in een tas of jaszak hebt gestopt en daarna moeite hebt om terug te vinden. Met een geluidje vind je je Apple Watch snel weer terug, mits hij in de buurt en binnen Bluetooth-bereik is. Dit is ongeveer 10 meter.

Voordat je het kunt gebruiken moet je het eerst activeren in de instellingen:

 1. Open de Intellingen-app op je iPhone.
 2. Ga naar Bedieningspaneel.
 3. Zorg dat Ping mijn Watch aan het Bedieningspaneel is toegevoegd door op het groene knopje te tikken.
 4. Ga nu naar het Bedieningspaneel en probeer de functie. De Apple Watch speelt een geluid af en is nu gemakkelijker te vinden.

Ping mijn Watch

Zoek Mijn-app instellen voor je Apple Watch

Om te zorgen dat je je Apple Watch ook buitenshuis kunt terugvinden, is het belangrijk om de Zoek mijn iPhone-functie in te schakelen. Heb je dit ingeschakeld voor de iPhone, dan geldt het automatisch ook voor de Apple Watch. We hebben een aparte uitleg over deze ingebouwde functie. Standaard staat het ingeschakeld, dus als je dit nooit hebt gewijzigd, staat het al aan.

Bekijk ook

Zoek mijn iPhone: zo werkt de functie Find My iPhone

Met Zoek mijn iPhone kun je op elk moment je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch terugvinden op de kaart, een noodbericht sturen en op afstand wissen. Deze gids legt uit hoe het werkt.

Apple Watch kwijt of verloren: dit moet je doen

Kun je je Apple Watch nergens vinden, maar kun je je ook niet voorstellen dat ‘ie is gestolen? Dan kun je met de Zoek Mijn-app op zoek gaan naar de huidige of laatst geziene locatie. In deze app kun je je Apple Watch ook als verloren markeren, maar we raden aan om eerst een poging te doen om terug te vinden.

Apple Watch zoeken

Met de Zoek mijn-app op de iPhone, iPad of Mac kun je gemakkelijk kijken waar je devices zijn.

 1. Open de Zoek Mijn-app en tik onderin op het Apparaten-tabblad.
 2. Zoek in de lijst naar de betreffende Apple Watch en tik/klik erop.
 3. Bekijk de locatie en speel eventueel een geluid af met de speciale knop.

Heb je geen geschikt device met Zoek mijn-app, dan kun je ook op de computer inloggen op iCloud.com via de browser.

Apple Watch zoeken met Zoek Mijn

Let op dat deze kaart niet de exacte locatie op de centimeter kan laten zien. Ook kan het zijn dat er überhaupt geen locatie gevonden is. Dat betekent dat je Apple Watch niet met het internet is verbonden. WiFi-netwerken worden automatisch overgenomen van je iPhone. Als je iPhone op een bepaalde locatie WiFi heeft, zal je Apple Watch dat waarschijnlijk ook hebben op die locatie.

Is de Apple Watch batterij bijna leeg, dan stuurt het horloge automatisch de laatste locatie door, als dat mogelijk is. Zo weet je in ieder geval waar het horloge was voordat de batterij echt leeg ging. Kun je ‘m nog steeds niet vinden? Lees dan verder.

Bekijk ook

iPhone gestolen: doe dit eerst!

Is je iPhone gestolen, dan moet je snel actie ondernemen. Deze tips leggen uit wat je moet doen bij diefstal van je iPhone. En

Apple Watch opgeven als verloren

Lukt het niet om je Apple Watch terug te vinden, dan kun je zorgen dat er een berichtje op het scherm verschijnt met informatie voor de eerlijke vinder. Denk bijvoorbeeld aan je telefoonnummer of een e-mailadres. Als iemand de zoekgeraakte Apple Watch heeft gevonden, hoef je niet bang te zijn dat iemand toegang heeft tot jouw informatie als je (zoals wordt aanbevolen) een toegangscode hebt ingesteld. Ook hoef je niet bang te zijn dat er ongeoorloofd gebruik wordt gemaakt van Apple Pay of OV-betalingen, want daardoor moet de Apple Watch ontgrendeld zijn.

Het als verloren markeren van een Apple Watch doe je zo:

 1. Open de Zoek Mijn-app en tik onderin op het Apparaten-tabblad.
 2. Zoek in de lijst naar de betreffende Apple Watch en tik/klik erop.
 3. Veeg het venster naar boven (op iOS) en tik op Activeer. Op de computer klik je op Verloren-modus.
 4. Voer een telefoonnummer en berichtje in en tik/klik op Activeer.

Heb je geen device met Zoek mijn-app dan ga je op de computer in een willekeurige browser naar iCloud.com.

Verloren-modus van Apple Watch activeren

Je krijgt een e-mail van Apple om te bevestigen dat de verloren-modus is geactiveerd. We raden je ook aan om je Apple ID wachtwoord te wijzigen. Wil je alle gegevens op je Apple Watch wissen, lees dan verder. Heb je je Apple Watch gevonden? Dan kun je met nagenoeg dezelfde stappen de verloren-modus deactiveren.

Apple Watch gestolen: dit moet je doen

We wensen het niemand toe, maar het kan natuurlijk gebeuren: je Apple Watch wordt gestolen of je raakt hem écht kwijt. Om te zorgen dat een dief of vinder er in ieder geval niets aan heeft kun je je Apple Watch wissen. Dit is niet nodig als je een toegangscode had ingesteld, maar ben je toch bezorgd (of had de Apple Watch geen toegangscode) dan doe je dat op de volgende manier:

 1. Open de Zoek Mijn-app en selecteer het Apparaten-tabblad.
 2. Zoek in de lijst naar de betreffende Apple Watch en tik/klik erop.
 3. Veeg het venster naar boven (op iOS) en selecteer Wis dit apparaat. Op de computer klik je op Wis Apple Watch.

We raden je aan om ook aangifte te doen bij de politie. Is je Apple Watch gestolen in het buitenland, dan moet je aldaar de politie inlichten. Ze zullen waarschijnlijk vragen om het Apple Watch serienummer. Open hiervoor de Watch-app op je iPhone. Ga dan naar Algemeen > Info en je vindt het nummer.

We hopen dat je Apple Watch in ieder geval nooit meer kwijt of gestolen raakt. Je bent misschien wel eens je iPhone kwijt in huis. Wist je dat je vanaf een Apple Watch je iPhone kunt vinden? Dat werkt met het bekende ping-geluidje, zoals we bovenaan dit artikel hebben genoemd. Hoe je dat doet lees je in onze aparte tip.

Bekijk ook

Zoekgeraakte iPhone terugvinden dankzij je Apple Watch

Weet je niet waar je je iPhone gelegd hebt, dan kun je die terugvinden via je Apple Watch. Je kunt een ping-geluidje laten afspelen en zelfs de flitser laten knipperen. Maar er is meer: met de nieuwste modellen kun je nauwkeurig zoeken!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch