Passen de Apple Watch bandjes

Passen mijn Apple Watch-horlogebandjes op de nieuwste modellen?

Heb je al eerder een Apple Watch gehad, dan is de kans groot dat je al een collectie Apple Watch horlogebandjes opgebouwd hebt. Moet je die weggooien als je naar een nieuw formaat Apple Watch overstapt? Gelukkig niet! Apple zorgt er voor dat de bandjes blijven passen.

Apple Watch: passen de bandjes nog?

Apple is bij de Apple Watch Series 4 overgestapt naar andere formaten: 40mm en 44mm. Voorheen was dit 38mm en 42mm. Nu vraag je je misschien af of eerder gekochte bandjes daardoor onbruikbaar worden, maar er is goed nieuws. De bandjes zullen gewoon passen.

Zo passen de Apple Watch-bandjes op de nieuwste modellen:

  • De Apple Watch-bandjes van 38mm passen op het 40mm-model.
  • De Apple Watch-bandjes van 42mm passen op het 44mm-model.

Dit geldt ook voor toekomstige bandjes:

  • De Apple Watch-bandjes van 40mm passen op het eerdere 38mm-model.
  • De Apple Watch-bandjes van 44mm passen op het eerdere 42mm-model.

Passen 42mm bandjes op een 44mm Apple Watch?

Ja! Dit is eigenlijk de meest ideale combinatie. Je kunt alle 42mm bandjes blijven gebruiken, ook van eerdere generaties. Het scherm van de 44mm Apple Watch is iets groter en de behuizing is ook iets groter, maar Apple heeft ervoor gezorgd dat alles toch goed op elkaar aansluit. Uiteraard geldt dit ook voor bandjes van derden, want die maken gebruik van dezelfde aansluiting.

Nike-wijzerplaat

Passen 38mm bandjes op een 40mm Apple Watch?

Ook daarop is het antwoord uiteraard: ja. Alle horlogebandjes die in het verleden voor het kleinere model Apple Watch zijn gemaakt kun je probleemloos blijven gebruiken. Dat geldt trouwens ook voor alle 38mm Apple Watch-modellen onderling. De Series 0, 1, 2 en 3 zijn qua horlogekast exact hetzelfde en de bandjes van het 38mm-model zijn dan ook onderling uitwisselbaar, ongeacht op welk moment je ze hebt gekocht.

Apple Watch bandjes passen

Apple Watch-bandjes passen altijd, op elk model

Wat misschien maar weinig mensen weten is dat alle Apple Watch-bandjes op elk model passen. De bevestiging bestaat namelijk uit een zogenaamde ‘lug’ drie rubberen puntjes. Die zitten bij élk bandje op precies dezelfde afstand, ongeacht het formaat. Je zou dus een 38mm bandje op een 44mm Apple Watch kunnen gebruiken, al ziet het er niet altijd mooi uit. De bevestiging ‘klikt’ wel, maar de lengte van het bevestigingsstaafje (de ‘lug’) komt niet helemaal overeen.

Apple Watch lug

Toch kan dit een oplossing zijn als je een lievelingsbandje nog een tijdje wilt blijven gebruiken, bijvoorbeeld het Limited Edition Pride-bandje. Als je een spacegrijze Apple Watch en een zwart bandje hebt, valt het minst op dat de maat eigenlijk niet exact klopt. Een 44mm Apple Watch horlogebandjes in combinatie met een 38mm Apple Watch is in theorie ook mogelijk, als je echt zou willen. Maar wij vinden het er niet zo mooi uit zien.

Houd het dus op het volgende:

  • 42mm en 44mm bandjes zijn uitwisselbaar
  • 38mm en 40mm bandjes zijn uitwisselbaar

Apple Watch-bandjes hebben meestal een ‘lug’ van plastic, passend bij de kleur van het bandje. Dit geldt voor de Sport Loop, geweven nylon en sportbandjes. Bij de lederen bandjes heb je meestal een ‘lug’ van metaal in zilverkleur of donkergrijs. Of de kleur precies overeen komt met de horlogekast is een kwestie van smaak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, horlogebandje
Device Apple Watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch