WhatsApp fraude gesprek.

WhatsApp-gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren

Blijf overzicht houden in WhatsApp met gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren. Hiermee houd je zicht op je belangrijkste gesprekken en vergeet je niet te antwoorden.

Als je fanatiek WhatsApp-gebruiker bent, komt het vast eens voor dat je een bericht per ongeluk opent en geen tijd hebt om antwoord te geven. Je sluit de app en komt er dagen later achter dat je niets meer hebt teruggestuurd. Gelukkig kun je dat voorkomen met WhatsApp gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren. Deze tip legt uit hoe het werkt.

WhatsApp-gesprekken vastzetten

Het vastzetten van gesprekken is handig als je bijvoorbeeld familie of je beste vrienden altijd bovenaan de lijst wilt zien. Je kunt ook meerdere personen of groepen bovenaan de lijst vastzetten. Vastgepinde gesprekken zijn te herkennen aan de grijze prikpen. Zo werkt het vastzetten van gesprekken in WhatsApp:

  1. Open de lijst met WhatsApp-chats en blader naar het gesprek dat je wilt vastzetten.
  2. Veeg naar rechts over het gesprek en tik op Maak vast.
  3. De vastgepinde conversatie is nu te herkennen aan de grijze prikpen.

WhatsApp berichten als ongelezen markeren en vastzetten

Nu mis je nooit meer een bericht van de belangrijke personen in je gesprekkenlijst. De gesprekken blijven ook bovenaan staan als er al een tijdje geen chatactiviteit meer is geweest. Op een later moment kun je het gesprek weer losmaken door naar rechts te vegen en Maak los te kiezen. Als je dat doet, verspringt de chat naar de chronologisch bepaalde plaats in je lijst.

WhatsApp-gesprekken markeren als ongelezen

Een andere mogelijkheid is het markeren van gesprekken als ongelezen. Dit is handig als je nog ergens op wilt antwoorden, maar wat langer over het antwoord wilt nadenken.

Zo kun je een gesprek als ongelezen markeren:

  1. Blader naar het gesprek en veeg naar rechts.
  2. Tik op de knop Ongelezen.

Op dezelfde manier kun je deze functie gebruiken om alle berichten in een gesprek als gelezen te markeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een heel actieve groepschat. Als je een paar dagen er tussenuit bent geweest is het misschien niet relevant meer om alle eerdere berichten te lezen. Je kunt dan de berichten in één moeite als gelezen markeren.

We hebben een aparte tip over de blauwe vinkjes in WhatsApp en hoe je ze kunt uitschakelen. Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2023
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp