Apple Music

Zo verwijder je Apple Music uit iTunes

Gebruik je Apple Music niet? Dan kun je het verwijderen uit iTunes op de desktop. Kies voor het verbergen van de tabbladen of het volledig onzichtbaar maken van Apple Music.

Apple Music

Gebruik je Apple Music niet? Dan wil je het waarschijnlijk ook niet steeds zien in iTunes op de desktop. Met deze tip ontdek je hoe je Apple Music uit beeld laat verdwijnen, zodat je er niet langer mee wordt geconfronteerd.

Apple Music verwijderen uit iTunes

Ben je het helemaal zat om steeds Apple’s favoriete artiesten te zien langskomen in Apple Music? Of heb je gewoon besloten dat je bij Spotify blijft en geen behoefte hebt om ook nog lid te worden van Apple Music? Zorg dat de muziekdienst voortaan buiten beeld is, door uit een van de volgende twee opties te kiezen.

Apple Music: Voor Jou en Nieuw

Optie 1: Verwijder alleen de tabbladen Voor jou en Nieuw

Deze twee tabbladen zijn alleen interessant voor mensen die een abonnement op Apple Music hebben. Op het eerstgenoemde tabblad zie je alleen een reclame voor Apple Music, op de tweede zie je nieuwe releases. Dat geeft een leuk overzicht, maar je kunt er alleen naar luisteren als je lid bent. Haal ze dus weg. Je hebt dan nog wel toegang tot het radiostation Beats 1 en tot de functies van Connect.

  1. Open iTunes op de desktop en kies iTunes > Voorkeuren.
  2. Op het tabblad Algemeen haal je het vinkje weg bij Apple Music (zie afbeelding).

Apple Music verwijderen uit iTunes

Optie 2: Apple Music volledig verwijderen

Wil je helemaal niets met Apple Music te maken hebben, dan kun je nog een stap verder gaan. Daarvoor maak je gebruik van de Beperkingen in ouderlijk toezicht.

  1. Ga naar iTunes > Voorkeuren op de desktop.
  2. Ga naar het tabblad Beperkingen.
  3. Vink de vakjes bij Apple Music en Connect aan. Deze zullen niet meer zichtbaar zijn.

Apple Music volledig verwijderen

Zodra je op OK drukt zul je niets meer zien van Apple Music. Je kunt ook niet meer naar de radiostations luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorie iTunes
Onderwerpen apple music, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes