Slimmer contacten doorzoeken in iPhone-adresboek

Als je een adresboek met veel namen hebt, is het soms lastig om de juiste persoon te vinden. Gelukkig zijn er meerdere manieren om slimmer te zoeken. In het adresboek verschijnt een alfabetische lijst naast de contacten. Door met je vinger op de letter J te gaan staan spring je snel naar alle voornamen die […]

Als je een adresboek met veel namen hebt, is het soms lastig om de juiste persoon te vinden. Gelukkig zijn er meerdere manieren om slimmer te zoeken.

In het adresboek verschijnt een alfabetische lijst naast de contacten. Door met je vinger op de letter J te gaan staan spring je snel naar alle voornamen die met de letter J beginnen. Maar als je tientallen mensen kent waarvan de naam met een J begint, schiet je daar nog niets mee op. Stem daarom je zoekmethode af op de inhoud van je adresboek.

Zoeken op opvallende kenmerken

Heeft iemand een opvallende naam? Dan kun je het beste de zoekfunctie bovenin het adresboek gebruiken. Door het intikken van een paar letters filter je precies dat ene contact eruit. De zoekfunctie werkt natuurlijk minder goed, wanneer je naar ‘Jan’ zoekt. Maar als iemand ‘Platvoet’ of ‘Kousbroek’ heet, kun je snel de juiste persoon in beeld krijgen.

adresboek doorzoeken 1 adresboek doorzoeken 2

Gebruik de favorietenlijst

Veelgebruikte contactpersonen kun je toevoegen aan de favorietenlijst. Ga naar de telefoonapp en op het eerste tabblad vind je de lijst met favorieten. Met het plusje kun je nieuwe personen toevoegen. Je kunt deze favorieten snel bellen en adresgegevens opzoeken. Zorg wel dat de lijst niet te lang wordt.

Sneller bladeren door letters

Een minder bekende manier om supersnel door de contactenlijst te bladeren is door je vinger op een letter (in de ABC-lijst) gedrukt te houden. Als je nu je vinger op en neer beweegt, zul je zien dat je supersnel door de lijst bladert. Je krijgt steeds het eerste item van elke letter in beeld.

Ook handig: voeg contactgegevens van dezelfde persoon zoveel mogelijk samen. Als je losse contactitems hebt aangemaakt voor het zakelijke adres, privé adres en meer, kun je ze beter samenvoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2014