Apple TV 4 remote naast elkaar.

Zo krijg je de rasterweergave voor zoektermen op de nieuwe Apple TV

De nieuwe Apple TV plaatst de letters voor het invoeren van zoektermen naast elkaar. Heb je liever de vertrouwde rasterweergave van de oude Apple TV, dan kun je deze via een omweg tijdelijk activeren. In deze tip leggen we uit wat je daarvoor nodig hebt.

Recente Apple TV’s werken met een eigen besturingssysteem. Met de meegeleverde Siri Remote kun je zoekacties invoeren door het intypen van woorden. In tegenstelling tot de oude Apple TV, worden de letters bij de nieuwe Apple TV allemaal naast elkaar weergegeven, waardoor het nogal onhandig kan zijn om lange zoektermen in te typen. Via onderstaande omweg krijg je tijdelijk de rasterweergave van zes bij zes van de oudere Apple TV terug.

Apple TV opstarten met oude Apple Remote

Onderstaande tip geldt voor de Apple TV 4 en nieuwere modellen. Omdat je de Apple TV kunt bedienen met swipe-bewegingen dankzij de Touchpad op de nieuwe Apple TV Remote, heeft Apple ervoor gekozen om alle letters en tekens naast elkaar te plaatsen. Toch kan dit ervoor zorgen dat je de cursor heel veel heen en weer aan het bewegen bent, waardoor het invoeren van tekst soms wat onhandig kan zijn. Ben je in het bezit van een oude Apple Remote van de vorige generaties Apple TV, dan kun je gebruikmaken van de oude rasterweergave:

  1. Hou de Thuisknop op de Apple TV Remote ingedrukt en kies voor Sluimer. De Apple TV wordt nu in de slaapstand gezet.
  2. Zet de Apple TV vervolgens weer aan met de oude Apple Remote.
  3. Zolang je blijft navigeren met de oude Apple Remote en naar zoekvelden gaat, wordt onderstaand rasterweergave getoond.

Bovenstaande manier is echter wel een tijdelijke oplossing. Schakel je weer over naar de Apple TV Remote en verlaat je het zoekveld, dan schakelt de Apple TV weer over naar de gewone weergave zodra je terugkeert naar een zoekscherm.

Rasterweergave op de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, apple tv remote