Apple TV 4 remote naast elkaar.

Zo krijg je het rechthoekige schermtoetsenbord op de Apple TV terug

Recente modellen van de Apple TV hebben een langgerekt schermtoetsenbord, waarbij je zijwaarts moet scrollen. Heb je liever de vertrouwde rechthoekige rasterweergave van de oude Apple TV, dan kan dat. In deze tip leggen we uit wat je daarvoor nodig hebt.

Rechthoekig toetsenbord op Apple TV

Op de Apple TV 4 en nieuwer worden de letters op het schermtoetsenbordje allemaal naast elkaar weergegeven. Apple heeft hiervoor gekozen omdat je op het aanraakgevoelige gedeelte van de nieuwe Apple TV Remote makkelijk horizontaal kunt swipen. Toch kan dit ervoor zorgen dat je enorme afstanden moet afleggen en continu links- en rechts zit te swipen. Bij lange zoektermen kan het handiger zijn om gebruik te maken van de rechthoekige rasterweergave van 6×6 karakters, zoals je bij de oudere Apple TV’s gewend was. Via een omweg kun je dit tijdelijk activeren.

Onderstaande tip geldt voor de Apple TV 4 en nieuwere modellen. Het zoeken ziet er standaard zo uit:

Apple TV-apps openen met de Zoek-app.

Rasterweergave voor zoeken op Apple TV

Ben je in het bezit van een oude (zilverkleurige) Apple Remote van de vorige generaties Apple TV, dan kun je die gebruiken om de 6×6 rasterweergave terug te krijgen.

  1. Hou de Thuisknop op de Apple TV Remote ingedrukt en kies Sluimer. De Apple TV wordt nu in de slaapstand gezet.
  2. Zet de Apple TV vervolgens weer aan met de oude Apple Remote.
  3. Zolang je blijft navigeren met de oude Apple Remote en naar zoekvelden gaat, wordt onderstaand rasterweergave getoond.

Rasterweergave op de Apple TV.

Bovenstaande manier is echter wel een tijdelijke oplossing. Schakel je weer over naar de nieuwere Apple TV Remote en verlaat je het zoekveld, dan schakelt de Apple TV weer over naar de gewone weergave zodra je terugkeert naar een zoekscherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, apple tv remote

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken.

Apple TV