apple_music_banner

Apple Music verbergen op de iPhone, iPad en Mac

Apple Music is standaard aanwezig in iOS 8.4. Lees hier hoe je de knoppen en tabbladen van Apple Music kunt verbergen, als je ze niet langer wilt gebruiken.

De muziekdienst Apple Music is standaard aanwezig op iOS 8.4 en hoger. Heb je geen zin om Apple Music te gebruiken, dan kan het irritant zijn dat je steeds een melding krijgt om lid te worden. Je kunt Apple Music gelukkig op meerdere manieren verbergen op je iPhone en iPad.

Stel, je houdt helemaal niet van muziek en de nieuwe muziekdienst Apple Music kan je gestolen worden. Je kunt met de volgende tips zorgen dat je niets meer ziet.

Apple Music verbergen

apple-music-openingsscherm

Je kunt Apple Music als volgt verbergen in de Muziek-app van iOS 8.4 en hoger:

  1. Ga naar de Instellingen-app op de iPhone of iPad.
  2. Tik op Muziek.
  3. Zet de schakelaar uit bij Toon Apple Music.

Je Apple Music-account wordt daarbij niet gewist en je raakt ook geen afspeellijsten of muzieknummers kwijt. Het enige dat gebeurt, is dat Apple Music niet meer zichtbaar is op dit toestel. Op andere apparaten is Apple Music nog gewoon actief en zichtbaar. Heb je een (betaald) abonnement, dan zal dat gewoon doorlopen. Wil je ook je abonnement opzeggen, dan lees je hier hoe dat moet: Apple Music abonnement opzeggen.

Je krijgt nu de ‘oude’ Muziek-app te zien, maar met een opgefrist uiterlijk. De tabbladen ‘Voor jou’ en ‘Nieuw’ zijn verdwenen, want die zijn alleen beschikbaar in Apple Music. De tabbladen die je nog wel ziet, zijn: ‘Mijn Muziek’, Afspeellijsten’, ‘Radio’ en ‘Connect’.

Connect-knop verbergen

Wil je niets doen met het sociale netwerk Connect van Apple Music? Dan kun je deze knop ook verbergen. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Beperkingen > Apple Music Connect.

De knop is nu niet meer zichtbaar in de Muziek-app. In plaats daarvan verschijnt een knop voor Afspeellijsten – veel handiger!

Bladeren door Mijn Muziek

Als je Apple Music hebt uitgeschakeld, zal Mijn Muziek het belangrijkste tabblad worden. Standaard krijg je de Bibliotheek te zien, met bovenin beeld een knop voor Afspeellijsten. Je kunt ook wisselen tussen Bibliotheek en Afspeellijsten door naar links of naar rechts te vegen.

apple-music-mijn-muziek-2 apple-music-mijn-muziek-1

Vlak onder het rijtje ‘Onlangs toegevoegd’ zie je Artiesten, Albums, Nummers of Genres, afhankelijk van de huidige selectie. Tik hierop om te wisselen naar Artiesten, Albums, Nummers, Muziekvideo’s, Genres, Componisten of Verzamelingen. Je vindt hier ook een knop on offline beschikbare muziek te tonen.

Op het tabblad Afspeellijsten vind je alle afspeellijsten die je op basis van je eigen collectie en met Apple Music hebt gemaakt. Je hebt immers nog steeds een abonnement op Apple Music.

Apple Music verbergen in iTunes

In iTunes op de desktop kun je Apple Music ook aan- en uitschakelen via iTunes > Voorkeuren > Algemeen > Toon Apple Music.

apple-music-verbergen-itunes

We hebben nog veel meer tips over Apple Music, zoals:

Lees ook onze uitgebreide FAQ Apple Music en ons Dossier Apple Music met nog meer achtergrondinformatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2015
Categorie iTunes
Onderwerp apple music