Apple Music-reclame op de iPhone

Apple Music verbergen op de iPhone, iPad en Mac

Apple Music is standaard aanwezig op alle Apple-apparaten, van iPhone tot Apple TV. Wil je de knoppen en tabbladen van Apple's muziekdienst niet meer zien, dan kun je ze verbergen.

De muziekdienst Apple Music is standaard aanwezig op iOS 8.4 en hoger. Heb je geen zin om Apple Music te gebruiken en wil je minder reclames voor de muziekdienst te zien krijgen, dan kun je een schakelaar om zetten. Dit kan zowel op je iPhone en iPad als op je Mac. Daarnaast kun je de iTunes Store verbergen op de iPhone, iPad en Mac.

Apple Music verbergen op iPhone en iPad

Stel, je bent naar alle tevredenheid lid van Spotify, Tidal of helemaal geen muziekdienst. En Apple’s eigen muziekdienst kan je ook gestolen worden. In dat geval heb je de functies van Apple Music helemaal niet nodig. En je krijgt nogal wat ongevraagde reclames te zien voor Apple Music:

Apple Music verbergen

Je beperkt de hoeveelheid Apple Music-reclames door deze schakelaar uit te zetten:

  1. Ga naar de Instellingen-app op de iPhone of iPad.
  2. Tik op Muziek.
  3. Zet de schakelaar uit bij Toon Apple Music.

Apple Music schakelaar uit

Je Apple Music-account wordt daarbij niet gewist en je raakt ook geen afspeellijsten of muzieknummers kwijt. Op andere apparaten is Apple Music nog gewoon actief en zichtbaar. Heb je een (betaald) abonnement, dan zal dat gewoon doorlopen. Wil je ook je abonnement opzeggen, dan lees je hier hoe dat moet: Apple Music abonnement opzeggen.

Uiteraard kun je de Muziek-app nog wel gebruiken voor het afspelen van eigen muziek. De tabbladen ‘Voor jou’ en ‘Ontdek’ zijn verdwenen. Je kunt nog wel de bibliotheek raadplegen, radio luisteren en zoeken. Het tabblad ‘Bibliotheek’ zal nu het belangrijkste voor je zijn. Je vindt hier afspeellijsten, artiesten, albums, nummers en gedownloade muziek.

Apple Music verbergen op de Mac

In de Muziek-app op de Mac kun je Apple Music helaas niet verbergen. Voorheen was dat wel zo en kon je via Muziek > Voorkeuren > Beperkingen de schakelaar bij Apple Music uit zetten. Deze schakelaar is tegenwoordig weggehaald. Gelukkig is de hoeveelheid reclame hier beperkt.

Apple Music op de Mac

iTunes Store verwijderen op iPhone, iPad en Mac

Gebruik je de iTunes Store niet, dan kun je de muziekwinkel van Apple ook verwijderen of verbergen. Op de iPhone en iPad is dit een losstaande app, die je gemakkelijk kunt verwijderen:

  1. Zoek naar het icoontje van de iTunes Store-app.
  2. Leg je vinger even op het icoon en kies Verwijder app.
  3. Je kunt de app helemaal verwijderen of alleen van het beginscherm verwijderen. Kies de eerste optie.
  4. Als je de iTunes Store-app later weer terug wilt hebben kun je ‘m downloaden vanuit de App Store. Je accountgegevens en aankopen blijven gewoon bestaan.

iTunes Store app verwijderen

Meer over apps verwijderen op je iPhone en iPad lees je in onze tip.

Bekijk ook

Apps verwijderen van je iPhone of iPad: zo werkt het op 4 manieren

Heb je te veel apps op je iPhone of iPad staan? Je kunt eenvoudig apps verwijderen van je toestel en in deze tip leggen we meerdere manieren uit om ze te wissen, vanaf het beginscherm, via de instellingen of zelfs automatisch als je ze niet meer gebruikt!

Op de Mac maakt de iTunes Store deel uit van de Muziek-app. Hier kun je als volgt de iTunes Store verbergen:

  1. Open de Muziek-app op de Mac.
  2. Ga naar Muziek > Voorkeuren.
  3. Op het tabblad Algemeen vink je het vakje bij iTunes Store uit.

iTunes Store verbergen

Meer tips over Apple Music
We hebben nog veel meer tips over Apple Music, zoals:

Lees ook onze uitgebreide FAQ Apple Music en onze Apple Music-uitleg met nog meer achtergrondinformatie.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music