Archief voor 'apps'

App Store op Apple Watch

Apple Watch-apps installeren en verwijderen

Apps installeren op de Apple Watch gaat net even anders dan je gewend bent. In deze tip leggen we uit hoe je apps er automatisch op laat verschijnen, en hoe je ze ook weer verwijdert en wat je kan doen als het installeren vastloopt.

Vrouw met 15-inch MacBook Air

Deze 6 handige tools zitten verborgen op je Mac

Met deze zes handige tools op je Mac zal jouw workflow een stuk soepeler gaan. Het mooie is dat deze programma's al standaard op je Mac geïnstalleerd staan, terwijl je er misschien nog nooit van had gehoord. Wij leggen uit waar je deze tools vind en hoe je ze gebruikt.

iMessage plus-menu

Zo pas je het iMessage plusmenu aan in iOS 17

Het uiterlijk van iMessage verandert in iOS 17. Zo zitten de extra functies van de Berichten-app nu verstopt onder het plusicoon (+). In deze tip leggen wij uit hoe je dit menu naar eigen smaak aanpast.

macOS Icon Boek

The macOS App Icon Book: h├ęt boek over appiconen op de Mac

Eerder ontwierp Michael Flarup, ontwerper en expert op het gebied van appiconen, al een uiterst succesvol boek over iOS appiconen. Nu wilt hij hetzelfde doen voor appiconen van macOS. Hij startte een Kickstarter-campagne om dit doel te bereiken.

iPad 4 overzicht

Geschikte apps zoeken voor je oudere iPad

Voor oudere apparaten zoals de originele iPad 1, 2, 3 en 4 zijn nog steeds apps te vinden. Wij geven enkele tips om oudere versies van apps te vinden en om te achterhalen welke recente apps nog steeds geschikt zijn voor oude iPads en oudere iOS-versies.

Welke apps gebruiken data

Zo kun je het dataverbruik per app bekijken

Wil je weten welke apps erg veel data verbruiken? Je kunt dit per app opzoeken en eventueel blokkeren. Ook kun je zien welke apps de meeste data verbruiken, waarbij je kunt aangeven of er gebruik mag worden gemaakt van mobiele data of alleen WiFi.

iPhone-apps verwijderen en wissen.

Apps verwijderen van je iPhone of iPad: zo werkt het op 4 manieren

Heb je te veel apps op je iPhone of iPad staan? Je kunt eenvoudig apps verwijderen van je toestel en in deze tip leggen we meerdere manieren uit om ze te wissen, vanaf het beginscherm, via de instellingen of zelfs automatisch als je ze niet meer gebruikt!

Apple Developers

Sideloading komt naar je iPhone: dit zijn de voor- en nadelen

Sideloading houdt in dat je apps buiten de App Store om installeert. Vanaf iOS 17.x zou Apple sideloading via appstores van derden (met tegenzin) toe willen staan. In deze gids vertellen we je welke nieuwe mogelijkheden (en risico's) dit voor zich meebrengt voor de iPhone, iPad en Apple TV.