Appdownloads over mobiele data.

Zo stel je datalimieten in voor downloads uit de App Store

Vrije keuze sinds iOS 13

Sinds iOS 13 is het mogelijk om zelf een downloadlimiet voor de App Store in te stellen. Je loopt daardoor niet meer tegen die limieten aan en kan downloaden wat je wil. Wij leggen je uit hoe je zelf instelt.

Data beperken voor App Store-downloads

Als je een grote databundel hebt en graag de nieuwste games van Apple Arcade of apps uit de App Store downloadt, stuitte je vroeger op een melding van het App Store downloadlimiet. Apps en games die groter zijn dan 200MB, konden voorheen namelijk niet via een mobiel netwerk download worden. Sinds iOS 13 is dat veranderd, want je kan nu zelf aangeven of apps altijd gedownload kunnen worden. Zo pas je het downloadlimiet van de App Store aan.

Downloadlimiet voor App Store instellen of wijzigen

Om het limiet voor de App Store downloads in te zien of te wijzigen volg je deze stappen:

  1. Open Instellingen.
  2. Scrol naar beneden en open iTunes Store en App Store.
  3. Tik op Appdownloads.

Je kunt hier kiezen uit drie opties: Sta altijd toe, Vraag indien groter dan 200MB of Vraag altijd. Het ingestelde limiet heeft alleen betrekking op het downloaden van nieuwe apps en updates in de App Store en niet voor overige content zoals films. Hieronder leggen we uit wat elke optie doet, zodat je zelf kunt kiezen wat geschikt is voor jou.

Appdownload over mobiele data iOS 13

Sta altijd toe
Als je kiest voor de eerste optie zal je iPhone gewoon z’n ding doen als je een app van enkele gigabytes wil downloaden. Let op dat jouw iPhone niet weet hoeveel data jij nog over hebt in de maand. Dit heb je zelf in de hand. Ga je over je limiet, dan kan jouw provider daar kosten voor in rekening brengen.

Vraag indien groter dan 200 MB
Standaard staat de instelling op Vraag indien groter dan 200 MB. Deze optie spreekt voor zich en werkt bijna hetzelfde als in iOS 12 en eerder. Het enige verschil is dat je sinds iOS 13 zelf toestemming kunt geven. Als je een app downloadt die kleiner is dan 200 MB, wordt deze zonder problemen geïnstalleerd. Is de app groter, dan krijg je de vraag of je het zeker weet. Je kunt dan nog beslissen of je niet liever met Wi-Fi wil verbinden.

Vraag altijd
Deze laatste optie is handig als je een kleine databundel hebt. Je krijgt dan bij iedere appdownload over het mobiele netwerk de vraag of je het zeker weet. Dus ook als de app slechts 10 MB groot is.

Later op Wi-Fi iOS 13 appdownloads

Maak je gebruik van dataroaming op de iPhone, dan vraagt je iPhone altijd eerst om toestemming. Apps en updates zullen in dat geval nooit automatisch worden gedownload. Zoals eerder gezegd geldt de downloadlimiet alleen voor de App Store en dus niet voor podcasts, de iTunes Store en de Apple Boeken Store. Over het downloaden van grote podcasts op je iPhone hebben we een aparte tip.

Bij iCulture hebben we meer tips over slim omgaan met je data. Lees bijvoorbeeld deze tip over hoe je databesparingsmodus inschakelt in iOS 13 en nieuwer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!