Sonos Playbar onder televisie

Apple TV: speakers selecteren en geluid dempen

Speel je je geluid van de Apple TV liever af via een externe speaker? Op zowel de oude als de nieuwe Apple TV kies je zelf eenvoudig de geluidsbron. Bovendien kun je op de nieuwe Apple TV het geluid dempen voor een minder hard volume.

Geluid van de Apple TV wordt standaard afgespeeld via de televisie waar deze op aangesloten is. Je kunt er echter ook voor kiezen om het geluid via externe speakers of een soundbar af te spelen, als ze aan de televisie of aan een Airport Express gekoppeld zijn. In deze tip leggen we uit hoe je de speakers selecteert. Ook het dempen van het geluid is op deApple TV een mogelijkheid.

Sonos Playbar onder televisie

Apple TV aansluiten op externe speakers

De Apple TV heeft een HDMI-aansluiting die je gebruikt om de televisie aan te sluiten. Het aansluiten van een externe speaker of soundbar is niet meer mogelijk via een optische audio-aansluiting, omdat deze ontbreekt sinds de vierde generatie Apple TV. Wat je wel kunt doen is het aansluiten van de speaker op de optische audio-poort van je tv, als deze aanwezig is. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor een Sonos-apparaat of andere speaker. Je kunt je Sonos-soundbar ook aansluiten met een HDMI-audiosplitter, een apparaat dat een paar tientjes kost en dat het audio- en videosignaal van HDMI splitst. Je hebt hiervoor wel een extra stroomaansluiting of extra HDMI-kabel nodig.

Bij oudere televisies kun je een AirPort Express aansluiten in combinatie met een optische-naar-3,5mm-adapter. Je zou ook gebruik kunnen maken van speakers met een draadloze verbinding zoals Bluetooth. Tenslotte is het ook nog mogelijk om je oude Apple TV 3 te blijven gebruiken. Je gebruikt dan de optische audiopoort voor je speakersysteem en leidt het geluid van de Apple TV 4(k) om. Hoe je je speakers ook aansluit: je wilt ze natuurlijk kunnen selecteren en aansturen.

Apple-TV-achterkant

Apple TV: speaker selecteren

Om een speaker te selecteren tijdens het afspelen van een video, volg je onderstaande stappen:

  1. Swipe tijdens het afspelen van een video naar beneden op de Touchpad van de afstandsbediening.
  2. Ga bovenin naar het kopje Audio.
  3. Selecteer aan de rechterkant de gewenste speaker voor het afspelen van de audio.

Speakers selecteren op de Apple TV.

Apple TV: geluid dempen

In hetzelfde menu kun je ook kiezen om het geluid iets te dempen. Dit is een rustige geluidsmodus met de naam Verminder harde geluiden en zorgt ervoor dat het geluid net iets doffer klinkt. Dit is vooral handig bij het spelen van games in de avond, zodat de buren geen last hebben van luide schietscènes.

Speakers selecteren op oudere Apple TV

Ook op de oudere Apple TV is het mogelijk om een alternatieve geluidsbron te selecteren voor het afspelen van audio. Hou tijdens het afspelen de selectieknop van de Apple Remote ingedrukt en kies vervolgens Speakers in het pop-up menu dat in beeld verschijnt. Vanuit dit scherm kies je de gewenste speaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, speaker
Device Apple TV
Software tvOS