iPhone 8 en 8 Plus: doosjes en AirPods op de vloer

Zo kun je je AirPods schoonmaken

Hoe kun je AirPods schoonmaken en vuil verwijderen? Welke middelen heb je daarvoor nodig? Alles over vuil verwijderen uit de AirPods en het oplaaddoosje.

Klinken je AirPods de afgelopen tijd minder luid? Of lijkt één oortje duidelijk minder geluid te geven dan de andere? Misschien is het tijd om eens te kijken of er vuil in het oortje zit met deze tip over AirPods schoonmaken, waarbij we ook meteen naar vuil in het oplaaddoosje kijken.

In deze tip lees je over:

AirPods schoonmaken: regelmatig even doen

Als de AirPods gaandeweg anders gaan klinken, denk je misschien dat ze langzamerhand bezig zijn om kapot te gaan. Maar dat hoeft niet het geval te zijn; het kan ook gewoon vuil zijn, dat zich heeft opgehoopt in het oortje. Het geluid klinkt niet meer zo luid of is vervormd.

AirPods schoonmaken

De AirPods schoonmaken doe je het beste met een borsteltje, bijvoorbeeld een zachte tandenborstel die je toch niet meer gebruikt of een nagelborstel. Dit werkt op dezelfde manier als bij de bekabelde EarPods, die Apple standaard bij de iPhone levert. Bij de AirPods moet er luchtcirculatie mogelijk zijn tussen het roostertje aan de achterkant en de ooropening.

Een andere oplossing is om kneedgum te gebruiken, bijvoorbeeld Tesa Tack.

Oplaadcase reinigen

In het opbergdoosje van de AirPods kan zich ook allerlei vuil ophopen. De twee openingen waarin je de AirPods steekt kun je leegblazen als er stofjes in zitten. Een wattenstaafje is daarvoor ook erg geschikt. Daarmee kun je ook meteen de vele richels binnenin het doosje schoonpoetsen. Als er vuil is aangekoekt helpt het om je wattenstaafje eerst in een warme zeepoplossing te steken. Sommige mensen gebruiken liever schoonmaakazijn of -alcohol, maar dan moet het vuil wel erg vastzitten.

Een houten tandenstoker kan helpen om de smalste richeltjes in het oplaaddoosje te bereiken. Zeker in combinatie met een nat reinigingsdoekje werkt dit erg effectief.

Heb je nog geen AirPods? Lees dan alles over AirPods kopen in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp airpods
Device AirPods