AirPods Max teaser

AirPods Max opladen en batterijduur: zo zit het

Verschillende energiebesparingsstanden
Lees alles over de AirPods Max opladen, de batterijduur bij gebruiken en de energiezuinige modus. Ook vertellen we je alles over snelladen met de AirPods Max en de benodigde stroomadapter.

De AirPods Max is de eerste high-end hoofdtelefoon van Apple. Voor het opladen en opbergen gelden een paar interessante weetjes. Zo krijg je er geen stroomadapter bij, maar hoe kun je de AirPods Max dan toch opladen? En hoe zit het met de meegeleverde hoes, is die geschikt voor draadloos opladen? Je leest het in deze tip!

AirPods Max opladen

Het opladen van de AirPods Max doe je via de Lightning-poort. De Lightning-poort bevindt zich aan de onderkant van een van de oorschelpen. Dit is het eerste AirPods-product dat je rechtstreeks oplaadt via een kabel. Alle andere AirPods laad je op in de meegeleverde case. Bij de AirPods Max krijg je ook een beschermende case, maar die is niet bedoeld voor draadloos opladen.

De koptelefoon is geschikt voor snelladen. Als je de hoofdtelefoon 5 minuten aan de oplader hangt, kun je weer anderhalf uur luisteren.

AirPods Max Lightning poort

AirPods Max stroomadapter

Je krijgt een Lightning-naar-usb-c-kabel meegeleverd in de verpakking, maar geen oplader. Een usb-c-lader kun je eventueel los kopen. Apple verkoopt een 20 Watt adapter voor 25 euro, maar je kunt ook een usb-c-adapter van een ander merk gebruiken of aansluiten op een usb-c-poort van je MacBook. Snelladen lukt echter alleen met een adapter met een wat hoger wattage (bij voorkeur 20 Watt of meer).

Je kunt ook een willekeurige iPhone-laadkabel en -adapter gebruiken, zelfs die van 5 Watt. Het opladen verloopt dan wel wat langzamer.

https://www.youtube.com/watch?v=FXI_-OesT3A

AirPods Max Smart Case opberghoes

Als je de AirPods Max in de meegeleverde hoes doet, gaat de hoofdtelefoon automatisch in een energiebesparende stand. De Smart Case is echter niet geschikt voor draadloos opladen, het dient alleen om de oorschelpen te beschermen tegen krassen en andere schade en om zeker te weten dat de hoofdtelefoon in een energiezuinige toestand gaat.

Aanvankelijk werd gedacht dat de opberghoes noodzakelijk was om de hoofdtelefoon in slaapstand te zetten. Matthew Panzarino van TechCrunch maakte echter duidelijk dat dit niet zo is (luister hiervoor The Talkshow, vanaf vanaf 33 minuten). Hij zegt: “Als je de hoofdtelefoon af doet stoppen ze met muziek afspelen. Dit komt door de hoofddetectie. Na ongeveer 15 seconden verbreken ze de verbinding met het apparaat.” Panzarino liet zijn AirPods Max 20 uur buiten de opberghoes liggen en de batterijstatus zakte daarbij van 100% naar 96%. Je kunt dus de AirPods Max prima buiten de oplaadcase laten liggen.

AirPods Max met Smart Case.

Energiebesparingsstand van AirPods Max

De AirPods Max heeft dus een energiebesparingsstand zodra je hem in de opberghoes stopt. Maar ook als je hem zonder hoes op je bureau legt, zorgt de AirPods Max ervoor dat hij niet zomaar leeg loopt. Je bent dus niet verplicht om de hoofdtelefoon in de hoes te doen om te voorkomen dat hij snel leeg gaat. Dat zit zo:

  • Als je de AirPods Max niet gebruikt en op je bureau legt zonder opberghoes, keert hij na 5 minuten in een energiebesparingsstand. De hoofdtelefoon blijft dan wel verbonden.
  • Na 72 uur zonder opberghoes, gaat de AirPods Max naar een extra energiebesparende stand. Bluetooth wordt uitgeschakeld en ook de Zoek Mijn-app is dan niet meer beschikbaar. Hierdoor wordt nog meer stroom bespaard.

Stop je de AirPods Max wél in de opberghoes, dan zijn er ook twee energiebesparingsstanden:

  • De AirPods Max gaat meteen naar de eerste energiebesparingsstand zodra je hem in de hoes doet. Bluetooth blijft dan ook beschikbaar.
  • Na 18 uur in de opberghoes, keert de AirPods Max in de ultra-energiebesparingsstand. Hierdoor wordt ook Bluetooth en de Zoek Mijn-app uitgeschakeld, om nog meer stroom te besparen.

De ultra-energiebesparingsstand heb je dus alleen in combinatie met de AirPods Max opberghoes. Wil je er zeker van zijn dat de batterij zo lang mogelijk mee gaat, dan kun je hem dus het beste daarin opbergen. Helemaal als je hem voor de rest van de dag niet meer nodig hebt.

AirPods Max batterijduur

De AirPods Max gaan 20 uur mee op een batterijlading. Deze 20 uur kun je op verschillende manieren besteden:

Daarmee is het niet de hoofdtelefoon met de langste batterijduur. We hebben in onze round-up van draadloze hoofdtelefoons meerdere modellen die 30 uur meegaan, zoals de mateloos populaire Sony WH-1000XM4. Die is bovendien bijna de helft goedkoper en biedt ook goede audiokwaliteit en ruisonderdrukking. Het uiterlijk is wel wat saaier.

Bekijk ook

Draadloze hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad

Apple heeft de AirPods Max en diverse hoofdtelefoons van Beats in het assortiment, maar er zijn nog veel meer opties. In deze round-up kijken we naar draadloze koptelefoons die ideaal zijn voor Apple-gebruikers. Handig voor op reis of om thuis op de bank lekker muziek te luisteren of een film te kijken!

De batterijduur van 20 uur geldt als maximum, dus de werkelijke gebruiksduur kan iets lager zijn. Zeker als je je AirPods Max intensief gebruikt kan de accuduur na een paar jaar minder worden. Dit is altijd zo bij oplaadbare batterijen en de AirPods Max is daar geen uitzondering op. De metingen van Apple gaan uit van een volume op 50 procent.

https://www.youtube.com/watch?v=YZNearcOsXg

Meer over de lees je in onze round-up. Wil je de AirPods Max vergelijken met de andere AirPods, dan hebben we daar ook een vergelijking voor.

Bekijk ook

AirPods Max: alles over Apple's luxe hoofdtelefoon

AirPods Max is Apple's eigen high-end draadloze hoofdtelefoon. Deze is voor een adviesprijs van €629 verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, maar elders vind je vaak een lagere prijs. De AirPods Max is de luxere tegenhanger van de gewone AirPods.