downloads-itunes-apps

Aankopen overzetten: apps van iPhone naar iTunes kopiëren

Gekochte apps kun je overzetten naar iTunes op de desktop, zodat je altijd terug kunt naar een oude versie van de app. Deze tip legt uit hoe je een backup van alle apps in iTunes maakt.

Als je een app op de iPhone hebt gekocht, is het handig om deze ook in iTunes op de desktop te bewaren. Je kunt dan namelijk altijd terug gaan naar een oude versie van de app. Maar hoe dwing je je iPhone (of iPod) om gekochte apps ook in iTunes te bewaren?

Van iTunes naar iPhone

We leggen eerst de omgekeerde richting uit. Applicaties die je in iTunes op de desktop koopt, zullen automatisch worden gesynchroniseerd wanneer je de iPhone aansluit op de computer. Alle pas gekochte applicaties zijn daardoor altijd op je iPhone aanwezig.

Is een nieuw aangeschafte app nog niet op je iPhone aanwezig, dan klik je op de knop ‘Installeer’ in het voorbeeld hieronder. De app zal bij de volgende synchronisatie op de iPhone worden geïnstalleerd.

itunes apps installeren

Van iPhone naar iTunes

Verschijnt de applicatie niet in iTunes op de desktop, terwijl je de applicatie wel op de iPhone hebt gekocht, dan los je dat als volgt op. Je kunt de applicatie elk moment opnieuw via de App Store op de desktop downloaden, zonder dat je opnieuw hoeft te betalen. Maar is je harddisk gecrasht of heb je per ongeluk alle applicaties weggegooid op de desktop, dan is het opnieuw downloaden een wat tijdrovende bezigheid. Het kan veel gemakkelijker.

1. Sluit de iPhone aan op de computer en wacht tot deze in iTunes verschijnt.

2a. Windows: Klik daarom met je rechtermuisknop op de iPhone en kies Zet aankopen over. Elke applicatie die nog niet in iTunes aanwezig is, zal daarna van de iPhone worden overgezet naar de desktop.

transfer purchases

3. Mac: Ga in de menubalk bovenaan naar Archief > Apparaten en kies voor Zet aankopen over.

Aankopen overzetten van iPhone naar iTunes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorieën Apps, iTunes, Muziek
Onderwerpen apps, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes