Waterpas bij foto van bovenaf in de Camera-app.

Zo gebruik je de waterpas in de Camera-app in iOS 11 bij foto’s van bovenaf

Wil je een foto van boven maken, dan is het lastig om te weten of je je iPhone wel plat vasthoudt. In de Camera-app vind je vanaf iOS 11 een handige waterpas die je daarbij helpt. In deze tip lees je hoe het werkt.

Waterpas bij foto van bovenaf in de Camera-app.
Als je van bovenaf een foto wil maken van bijvoorbeeld die prachtige maaltijd in dat sjieke restaurant, dan kan het lastig zijn om in te schatten of je je iPhone wel recht en evenwijdig met de ondergrond vasthoudt. In de Camera-app in iOS 11 is hier iets handigs op bedacht. Er verschijnt namelijk een soort waterpas in beeld, zodat je weet dat je je iPhone precies goed vasthoudt. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Waterpas in Camera-app in iOS 11

Om een foto van bovenaf te maken, kun je een statief met ingebouwde waterpas gebruiken. Hierdoor weet je dat je iPhone recht ingesteld staat. Vanaf iOS 11 heb je hier geen apart statief meer voor nodig, want de Camera-app is zelf uitgerust met een handig hulpmiddel waarmee je kunt zien of je iPhone evenwijdig met de grond staat. Volg de stappen hieronder om de waterpas te gebruiken.

  1. Open de Instellingen-app op de iPhone met iOS 11.
  2. Ga naar Camera.
  3. Zet de schakelaar bij Raster aan.
  4. Open vervolgens de Camera-app.
  5. Hou de iPhone horizontaal boven de grond, bijvoorbeeld om iets van bovenaf te fotograferen. Er verschijnt een plusje in midden van het scherm.
  6. Als je je iPhone een klein beetje scheef houdt, zie je zowel een geel plusje als een witte. Zorg ervoor dat het witte plusje precies gelijk staat met de gele, zodat alleen de gele zichtbaar is.
  7. Tik nu op de sluiterknop om de foto te maken.

Camera in iOS 11 met waterpas.

Belangrijk om te weten is dus dat de waterpas alleen zichtbaar is als je de raster ingeschakeld hebt. Zodra je de iPhone gewoon rechtop houdt om iets voor je te fotograferen, verdwijnt het plusje weer uit beeld. Het is dus vooral een handig hulpmiddel als je iets recht van boven wil vastleggen. Heb je een waterpas nodig om te klussen, dan kun je ook de standaard waterpas op je iPhone gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Foto
Onderwerpen camera, ios 11
Software iOS 11