Aankopen overzetten van iPhone naar iTunes

“Hoe zet ik apps en muziek over van iPhone naar iTunes?” Het is een simpele vraag, maar als beginnende gebruiker is niet altijd duidelijk wat je moet doen. Daarom leggen we in deze tip uit hoe je aankopen die je op de iPhone hebt gedaan, ook aan iTunes kunt toevoegen. Inloggen en computer autoriseren De […]

“Hoe zet ik apps en muziek over van iPhone naar iTunes?” Het is een simpele vraag, maar als beginnende gebruiker is niet altijd duidelijk wat je moet doen. Daarom leggen we in deze tip uit hoe je aankopen die je op de iPhone hebt gedaan, ook aan iTunes kunt toevoegen.

Inloggen en computer autoriseren

De eerste stap is het openen van iTunes. Je logt in met je iTunes-account/Apple ID, als je dat nog niet hebt gedaan. Dit is het Apple ID waarmee je apps en muziek hebt gekocht op je iPhone. Zorg ervoor dat de computer is geautoriseerd. Dit doe je via de menu-optie iTunes > Store > Machtig deze computer. Zo niet, dan laat iTunes je niet apps en muziek overzetten naar de computer. Je mag maximaal vijf computers autoriseren in iTunes. Heb je apps gekocht met meerdere iTunes-accounts, dan zul je het proces meermaals moeten herhalen, voor elk account.

Aankopen overzetten via USB

De volgende stap is het aansluiten van je iPhone, iPad of iPod touch op de computer via een usb-kabel. iTunes herkent het iOS-apparaat en begint met het maken van een back-up. De aankopen worden daarbij automatisch overgezet aan het einde van het proces. Dit geldt zowel voor gratis als betaalde apps en muziekdownloads. Je hebt nu een back-up van alle geïnstalleerde apps en muziek. Feitelijk is dat sinds iTunes in the Cloud niet meer nodig, omdat Apple bijhoudt welke apps je eerder hebt aangeschaft. Maar zo’n lokale kopie van een app kan wel van pas komen, als een app bijvoorbeeld uit de App Store wordt gehaald. Het geeft je ook de mogelijkheid om terug te gaan naar een oude versie van een app.

Heb je je iPhone eerder met een andere computer gesynchroniseerd, dan kun je een pop-up te zien krijgen met deze mededeling. Kies in dat geval voor de optie om aankopen over te zetten, zonder verder te synchroniseren. Als iTunes je aankopen niet automatisch overzet, kun je ook handmatig het overzetten starten. Klik met de rechtermuisknop op de iPhone, iPod of iPad en kies ‘Zet aankopen over’.

aankopen overzetten

Aankopen overzetten via Wi-Fi

Sinds iOS 5 is het mogelijk om draadloos te synchroniseren via Wi-Fi. Het iOS-apparaat en de computer moeten dan op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld. In iTunes vind je bij de iPhone op het tabblad ‘Overzicht’ de optie ‘Synchroniseer deze iPhone via Wi-Fi’. Het synchroniseren begint dan automatisch, zodra de iPhone binnen het bereik van het draadloze netwerk is. Als je dit ingeschakeld laat zullen de apps draadloos worden gesynchroniseerd, zolang iTunes op de desktop actief is.

synchroniseren itunes wifi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes