YouTube minispeler

YouTube minispeler voor de desktop laat je picture-in-picture kijken

YouTube heeft de nieuwe miniplayer voor het web nu beschikbaar gesteld aan (bijna) iedereen. Bekijk je een video via de website, dan kun je via de minispeler verder kijken. Toch is de standaard picture-in-picture minispeler van macOS handiger.

Op de iPad heb je al 4 manieren om YouTube picture-in-picture te bekijken. Op de desktop is het nu ook mogelijk: YouTube is begonnen met de uitrol van picture-in-picture (oftewel beeld-in-beeld) in de desktopbrowser. Sinds maart liep er een beperkte test, waardoor sommige mensen het al konden proberen. Nu is iedereen aan de beurt, al merkten we wel dat de uitrol geleidelijk verloopt. Het kan dus zijn dat jij ‘m al wel hebt en een vriend nog niet.


De nieuwe minispeler van YouTube laat je video’s kijken terwijl je ondertussen websites zit te lezen. Zo kun je de YouTube-video’s van iCulture afspelen in een hoekje van het scherm, terwijl je ondertussen alvast bladert naar een volgende video. Handig! Hiervoor moet je op YouTube.com zijn, dus niet in de mobiele app.

YouTube minispeler op website

De minispeler toont de titel en de naam van de maker. Ga je met de muis over de minispeler, dan zie je speel- en pauzeerknoppen. Bovendien kun je vooruit of achteruit springen in een afspeellijst. Er zijn ook knoppen voor herhalen en shuffle bij muziek-afspeellijsten. Om de minispeler te sluiten klik je op de x rechtsboven. Voor het optiemenu klik je met de rechtermuisknop op de minispeler.

YouTube minispeler picture-in-picture

Blader je echter naar een andere site, bijvoorbeeld naar de iCulture-website om de bijbehorende uitleg te lezen, dan stopt het afspelen van de video. Ook kun je niet naar andere tabbladen gaan. Maar ook daar is een oplossing voor. In macOS heb je standaard namelijk ook een picture-in-picture-functie voor video’s en die werkt ook met YouTube. Hiervoor klik je twee keer achter elkaar met de rechter muisknop op de video en vervolgens klik je met de linker muisknop op Activeer beeld in beeld. In onderstaande tip leggen we het nog eens uitgebreider uit:

Op die manier kun je de video losmaken van Safari en ook naar andere toepassingen gaan. Deze macOS minispeler heeft nogal wat pluspunten, want je kunt hem ook vergroten en verkleinen, verplaatsen naar een hoek of vastzetten aan de rand van het scherm. Dat kan met YouTube’s eigen minispeler niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2018, 19:29
Categorie Diensten
Onderwerp youtube
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.