Zelfscannen met Appie van Albert Heijn.

Koffie in de Bonus? Albert Heijn werkt nu met IFTTT

Vanaf vandaag werkt de Albert Heijn samen met de dienst IFTTT. Als er bijvoorbeeld een bepaald product in de aanbieding is, kan je instellen dat je een mailtje krijgt. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

IFTTT maakt het mogelijk om verschillende diensten aan elkaar te koppelen. Zo is het mogelijk om een flesje ijsthee aan je Albert Heijn-boodschappenlijst toe te voegen als je je Fitbit-doel hebt gehaald. Ook kan je een melding ontvangen als een bepaald product in de Bonus is.

Albert Heijn en IFTTT koppelen

Om IFTTT goed te kunnen gebruiken met de Albert Heijn-app, moet je de apps met elkaar koppelen. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Open de IFTTT-app.
 2. Zoek Albert Heijn. Selecteer Albert Heijn en tik vervolgens rechtsboven op de knop Connect.
 3. Log op de pagina die in beeld verschijnt in met je AH.nl-profiel. Accepteer de voorwaarden en de koppeling is een feit.

AH-app koppelen IFTTT

Wat kan je ermee?
De IFTTT-app werkt met zogenaamde triggers die een bepaalde action veroorzaken. Bij Albert Heijn kan je uit drie triggers kiezen:

 • als een product in de aanbieding is;
 • als een product beschikbaar is;
 • als een evenement van start gaat.

De triggers zijn heel eenvoudig in te stellen:

 1. Open de IFTTT-app.
 2. Rechts onderin het menu staat My Applets. Tik daarop. Rechts bovenin zie je een grote + Tik daarop.
 3. Selecteer vervolgens +this. Zoek in het menu dat je te zien krijgt naar Albert Heijn.
 4. Onderin beeld kies je vervolgens de trigger die je wil instellen. Kies je bijvoorbeeld voor Product goes on discount, kan je vervolgens de productnaam invoeren. Tik vervolgens op Create trigger.
 5. Daarna moet je nog een action kiezen. Daarvoor tik je op +that. In beeld verschijnen vervolgens de zes meest populaire opties. Zo kan je een mailtje krijgen als een product in de bonus is. Scroll je wat verder naar beneden en selecteer je weer het Albert Heijn-logo, zie je drie voorgeprogrammeerde opties:
  1. voeg een product toe aan je boodschappenlijst;
  2. voeg meerdere producten toe aan je boodschappenlijst;
  3. voeg een zoekterm toe aan je boodschappenlijst.

Afhankelijk van de keuze die je maakt, voert IFTTT je opdracht uit. Is de koffie in de Bonus, dan kan je dus een mailtje krijgen. Of je laat de koffie meteen aan je boodschappenlijst toevoegen. Wel zo makkelijk. Je kan er verder ook voor kiezen om een vooraf ingestelde trigger te gebruiken. Albert Heijn heeft er daar een heleboel van bedacht, die je allemaal terug kan vinden op de Albert Heijn-pagina van IFTTT.

 

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2018, 17:46
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, ifttt
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.