Apple laat idee voor Wrist ID op Apple Watch nog niet los

Gebruiker herkennen via aderen
Apple heeft opnieuw een patent ingediend voor Wrist ID. Hiermee is het mogelijk om je Apple Watch te ontgrendelen.

Na Touch ID en Face ID lijkt Apple te werken aan een nieuwe toevoeging speciaal voor de Apple Watch: Wrist ID. Hiermee is het mogelijk om je Apple Watch te ontgrendelen zodra je het om doet. Al eerder schreven we over Wrist ID met een slim bandje, maar deze keer zit het in de Apple Watch zelf verwerkt.

‘Wrist ID herkent je pols’

Met Wrist ID is het mogelijk om je Apple Watch te ontgrendelen zodra de Apple Watch om je pols zit, dat blijkt uit een patent. Momenteel moet je nog een toegangscode invoeren op de Apple Watch of kun je hem automatisch laten ontgrendelen via je iPhone. Wrist ID zou extra mogelijkheden kunnen brengen, verbetert de beveiliging en maakt het ontgrendelen gemakkelijker.

Wrist ID voor de Apple Watch

Werkt via aderen

In het nieuwe patent toont Wrist ID overeenkomsten met Touch ID. De sensor ‘leest’ de aderen onder je huid, terwijl bij Touch ID naar je vingerafdruk gekeken wordt. Je aderen zijn namelijk per persoon uniek, net als een vingerafdruk. Hiermee wordt de Apple Watch ontgrendeld of kun je bepaalde acties doen. Het is nu al mogelijk om je Mac of MacBook te ontgrendelen met je Apple Watch, maar Wrist ID maakt dit nog een stukje veiliger doordat alleen de rechtmatige eigenaar de Apple Watch kan dragen en activeren.

Het verschil met het eerdere patent is dat dit nieuwe patent geen apart bandje met sensoren vereist, want alles zit al verwerkt in de achterkant van de Apple Watch. Op deze plek zit nu ook de hartslagsensor en de afgelopen jaren heeft Apple meerdere nieuwe sensoren toegevoegd, zoals de ECG en saturatiemeter.

Toch is het goed om te benadrukken dat het hier gaat om een patent. Het hoeft dus niet te betekenen dat de functie er ook echt komt. Maar het feit dat er nu opnieuw een soortgelijk patent opgedoken is, laat zien dat Apple er wel nog steeds over nadenkt.

Bekijk ook

Apple Watch met Wrist ID? Apple wil dragers automatisch herkennen met slim bandje

Apple lijkt opnieuw te sleutelen aan een reeks slimme bandjes voor de Apple Watch. Mogelijk komt daarbij ook ondersteuning voor Wrist ID, een biometrische verificatie zodat gebruikers automatisch herkend worden.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.