Apple Watch bandjes voor speciale gelegenheden.

Apple Watch met Wrist ID? Apple wil dragers automatisch herkennen met slim bandje

Apple lijkt opnieuw te sleutelen aan een reeks slimme bandjes voor de Apple Watch. Mogelijk komt daarbij ook ondersteuning voor Wrist ID, een biometrische verificatie zodat gebruikers automatisch herkend worden.

Als je een toegangscode op je Apple Watch ingesteld hebt moet je deze invoeren om je Apple Watch te kunnen gebruiken. Een alternatieve methode is de automatische ontgrendeling zodra je je iPhone ontgrendelt, zodat je horloge ook klaar is om te gebruiken. Mogelijk komt daar in de toekomst nog een optie bij, want Apple test een slim bandje met polsherkenning.

‘Apple wil Wrist ID: polsherkenning op Apple Watch’

Er is namelijk een patent opgedoken waarin een dergelijke functie omschreven wordt. Een slim bandje bevat een sensor die tegen de huid aan zit. Hierdoor herkent het bandje, en dus de Apple Watch, dat je het horloge draagt. De sensoren kijken naar de textuur van je pols. Er is dan volgens het patent geen pincode meer nodig, omdat je Apple Watch automatisch ontgrendeld wordt. Dit is dus vergelijkbaar met de Touch ID-sensor, behalve dat de polsherkenning continu in aanraking is met je huid.

Apple Watch Wrist ID patent met polsherkenning.

Nu is het al zo dat de Apple Watch automatisch vergrendeld als je hem af doet, dankzij de draagdetectie. Het voordeel van een sensor voor je pols is dat alleen jij de Apple Watch kan dragen en gebruiken. Nu apps steeds toegankelijker worden (denk aan bankenapps met je saldo) en Apple Pay steeds breder beschikbaar komt, is het belangrijk om de Apple Watch goed te beveiligen.

Slimme bandjes met meer functies
Apple heeft nog meer nieuwe patenten voor slimme bandjes vastgelegd. Zo spreekt een ander patent over een indicator op het bandje. Denk dan aan een lampje of een klein schermpje, waarmee je kan zien dat je bijvoorbeeld een nieuw bericht hebt of waarmee je kan zien welke activiteiten bijgehouden worden. De Apple Watch kan informatie geven waarvan je wil dat deze niet zichtbaar is voor mensen om je heen en deze indicatoren kunnen daarvoor zorgen. Ze zijn subtieler dan de uitgebreide informatie op het scherm.

Tot slot is er een uitbreiding op een patent opgedoken die we al twee jaar geleden een keer voorbij hebben zien komen. In 2017 schreven we over een zelf verstelbaar bandje voor de Apple Watch. Een mechanisch systeem zorgt ervoor dat het bandje altijd goed aansluit.

Bekijk ook

One size fits all: Apple wil automatisch verstelbare Apple Watch-bandjes

Heb je altijd moeite met het omdoen van een Apple Watch-bandje? Apple denkt na over een oplossing, waardoor Apple Watch-bandjes zichzelf verstellen en aanpassen aan jouw polsdikte.

Apple experimenteert al langer met slimme bandjes. Zo zijn er ook meermaals patenten geweest waarin omschreven wordt hoe een camera in een Watch-bandje toegevoegd is, zodat je makkelijker foto’s en selfies kan maken. De huidige Apple Watch heeft geen eigen camera en ook bevatten de meeste bandjes geen extra functies.

Bekijk ook

'Apple wil camera toevoegen aan Apple Watch-bandje voor foto's en selfies'

Apple overweegt om een camera toe te voegen aan een Apple Watch-bandje. Hierdoor zou je ook foto's met de Apple Watch kunnen maken. De flexibiliteit van het bandje zou daarbij kunnen helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.