Ledvance filamentlamp met kleur

Filamentlampen in kleur: binnenkort bij WiZ

Nu elke fabrikant van slimme lampen wel een nostalgische filamentlamp heeft uitgebracht, is het tijd voor iets nieuws. WiZ (het budgetmerk van Philips Hue) komt met een serie filamentlampen in kleur. De lampen zijn nog niet aangekondigd, maar de officiële verpakkingen zijn al wel gelekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue bracht in de zomer van 2021 voor het eerst filamentlampen in verschillende wittinten uit. Voorheen waren ze alleen in stelbaar op een kleurtint van 2.100 Kelvin (warmwit), terwijl je soms net iets anders wil. Met de komst van Matter-ondersteuning voor WiZ is dit goedkopere merk ook bij ons weer op de radar gekomen. Je kunt ze daardoor namelijk ook met HomeKit aansturen en daarmee is een behoorlijke collectie lampen beschikbaar in de Woning-app. Nieuw is nu, dat de filamentlampen in kleur verkrijgbaar zullen zijn en daarmee is WiZ het zustermerk Philips Hue te snel af, zo ontdekte de website Hueblog.

WiZ-filamentlampen in kleur

De gekleurde filamentlampen van WiZ zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals Edison en Globe. Ze zijn voorzien van E27-fitting en werken met WiFi. Je kunt ze op 16 miljoen kleuren instellen, waaronder koude en warme wittonen. De maximale helderheid is 470 Lumen en support voor Matter zit er meteen al in. Zo’n filamentlamp in kleur is een leuk idee, maar heeft nog een extra voordeel: ze geven bij sommige kleurtonen heel weinig licht en daardoor zijn ze ideaal als nachtlampje. Normale slimme lampen zijn zelfs in de laagste stand nog behoorlijk fel. Kies je voor rood licht, dan lukt het om deze nieuwe filamentlampen voldoende te dimmen dat het niet storend is als je slaapt.

WiZ filamentlamp in kleur

Verkrijgbaarheid WiZ filamentlampen in kleur

Hoewel de verpakkingen van de WiZ-filamentlampen zijn gelekt, zijn ze nog niet officieel aangekondigd door het bedrijf. We verwachten dat dit de komende dagen zal gebeuren. Prijzen en informatie over verkrijgbaarheid zijn nog niet onthuld.

Vorig jaar bracht Ledvance (voorheen Osram) ook al filamentlampen in RGB-kleuren uit. Die werken met WiFi en zijn niet te koppelen met Philips Hue of met HomeKit (dat laatste kan alleen met de Bluetooth-accessoires van Ledvance). Deze hebben een maximale helderheid van 300 Lumen en dat is minder dan deze nieuwe lampen van WiZ.

Bekijk ook

WiZ-lampen nu geschikt voor Matter (én HomeKit)

WiZ heeft voor het eerst Matter-ondersteuning toegevoegd voor enkele lampen. Daardoor zijn ze nu ook met HomeKit en de Woning-app te bedienen.

De uitgelichte foto bovenaan dit artikel is een Ledvance filamentlamp in kleur. Het principe bij de WiZ-lampen is vergelijkbaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 30 april: Toegevoegd dat de prijzen en beschikbaarheid nog niet bekend zijn en dat de lampen ook nog niet officieel zijn aangekondigd. Wel zijn de verpakkingen al gelekt.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.