Dit gebeurt er als je de nieuwe WhatsApp-voorwaarden niet accepteert

WhatsApp gaat je binnenkort vragen de nieuwe voorwaarden te accepteren, maar wat gebeurt er als je na 15 mei de nieuwe voorwaarden niet accepteert? Je account wordt niet meteen verwijderd, maar de mogelijkheden worden wel flink beperkt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe WhatsApp-voorwaarden die in mei 2021 in gaan, zijn behoorlijk omstreden. Er was in eerste instantie veel onduidelijkheid over wat WhatsApp nu wel of niet zou delen met Facebook. Voor Europese gebruikers verandert er met het in gaan van de nieuwe voorwaarden niet veel. WhatsApp geeft in de nieuwe voorwaarden aan dat bedrijven hun chats kunnen beheren met tools via Facebook, wat betekent dat informatie gedeeld kan worden als je met een bedrijf via WhatsApp chat. Als je de nieuwe voorwaarden niet accepteert, zit het versturen van berichten er niet meer in.

Nieuwe WhatsApp voorwaarden niet accepteren? Geen berichten meer lezen of versturen

Op een supportpagina legt WhatsApp uit wat de gevolgen zijn als je de voorwaarden niet accepteert. Je account wordt dan omgezet naar die van een inactieve gebruiker. Dat wil zeggen dat je voor een korte periode nog wel oproepen en meldingen kan ontvangen, maar dat het lezen en versturen van berichten in je chats niet mogelijk is. Iemand kan jou dus wel bellen of een bericht sturen, maar lezen wat er in een bericht staat of erop antwoorden is dan niet mogelijk. Je hebt na 15 mei nog een paar weken de tijd om de voorwaarden te accepteren.

WhastApp voorwaarden van 2021: banner in de chatapp.

Hierdoor verplicht WhatsApp je dus om de nieuwe voorwaarden te accepteren, omdat anders de belangrijkste functies van de app gedeactiveerd worden.

Twee versies van nieuwe voorwaarden
Er zijn als het ware twee versies van de voorwaarden: eentje voor gebruikers binnen de EU en een voor alle overige gebruikers. In de versie voor binnen de EU verandert er weinig: WhatsApp omschrijft hoe bedrijven hun chats kunnen beheren via Facebook-tools en de chatapp geeft meer info over de werkwijze hoe WhatsApp data verwerkt. In de versie buiten de EU wordt er meer informatie met Facebook gedeeld, zoals je telefoonnummer.

Wil je WhatsApp-verwijderen naar aanleiding van de nieuwe voorwaarden? Dan lees je in onze tip hoe je dat doet. Als je nog een alternatief zoekt, lees je dat in onze lijst van veilige chatapps. Bekijk ook onze vergelijking tussen Signal en WhatsApp, één van de populaire alternatieven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2021, 15:50
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.