iMac 2021 kleuren

Jony Ive werkte mee aan design van 24-inch iMac

Apple bevestigt betrokkenheid
Het is alweer twee jaar geleden dat Jony Ive de deur bij Apple achter zich dichttrok. Toch zien we nog steeds zijn invloed. Hij zou bijvoorbeeld hebben meegewerkt aan het design van de 24-inch iMac die nu in de winkel staat.

Apple voerde met de iMac M1 een behoorlijk redesign door. De bolle achterkant verdween en de computer verdween helemaal omlaag, naar de kin. Jony Ive heeft eraan meegewerkt, maar waarschijnlijk gebeurde dat al voordat hij vertrok. Dat blijkt uit een artikel van Wired, waarin Apple bevestigt dat Ive inderdaad aan de 24-inch iMac heeft gewerkt. Het bedrijf wilde echter niet zeggen of dat vóór of na zijn vertrek was.


Jarenlange ontwikkeling
Belangrijke hardwareproducten zijn vaak al jarenlang in ontwikkeling voordat ze in de winkel liggen. Bij de iMac is de kans groot dat de plannen voor een iMac in meerdere kleuren al lang op tafel lagen op het moment dat Ive vertrok.

iMac 2021 kleuren

Ive verliet Apple aan het eind van 2019, waarna hij met zijn eigen designstudio LoveFrom van start ging. Om een te grote schok onder de fans (en beleggers) te voorkomen benadrukte Apple dat Ive nog steeds zou meewerken aan nieuwe producten, maar hoe die samenwerking vorm heeft gekregen is tot nu toe nog steeds een raadsel. Wat we wel weten is dat Airbnb de hulp van Ives bedrijf heeft ingeroepen om een nieuwe generatie ‘producten en diensten’ te ontwikkelen.

Bekijk ook

Jony Ive gaat aan de slag voor Airbnb

Voormalig Apple-designer Jony Ive heeft zijn eerste grote klus binnengehaald. Hij gaat meerdere jaren aan de slag voor verhuurbemiddelaar Airbnb. Het Apple-icoon stopte een jaar geleden na 25 jaar hoofd productdesign te zijn geweest.

Tijdens zijn jarenlange dienstverband bij Apple was Ive verantwoordelijk voor alle iconische producten van de afgelopen jaren, waaronder de iPhone, iPad, iPod, MacBook en iMac. De 24-inch Mac met M1-chip is het eerste redesign van de iMac sinds 2012. De behuizing is veel dunner geworden en er is gekozen voor zeven kleuren. Hij is sinds kort verkrijgbaar in de Apple Store en bij diverse Apple-verkooppunten, al zul je soms nog wel even op voorraad van jouw favoriete uitvoering moeten wachten.

Prijzen iMac 2021 (24-inch)

Opslag GPU Prijs
256GB 7-core GPU €1.449,-
256GB 8-core GPU €1.669,-
512GB 8-core GPU €1.899,-

Check de prijzen bij:
Amac | MediaMarkt | Bol.com | Coolblue | YourMacStore

Dit zijn de prijzen van de 24-inch iMac 2021 bij andere winkels (naarmate meer winkels met de verkoop starten zullen er ook meer prijzen zichtbaar zijn):

Bekijk ook

Alles over de iMac 2021 kopen: prijzen en de beste deals

Voor het eerst sinds 2012 heeft Apple een gloednieuwe iMac uitgebracht. De 24-inch iMac heeft een kleurrijk design, Apple Silicon-chip en een groter scherm. Dit moet je weten over de iMac 2021, zoals specs, functies en prijzen. En hoe zit het met de grotere 27-inch iMac? Ook dat lees je hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.