iMac 2021 kleuren

Jony Ive werkte mee aan design van 24-inch iMac

Apple bevestigt betrokkenheid

Het is alweer twee jaar geleden dat Jony Ive de deur bij Apple achter zich dichttrok. Toch zien we nog steeds zijn invloed. Hij zou bijvoorbeeld hebben meegewerkt aan het design van de 24-inch iMac die nu in de winkel staat.

Apple voerde met de iMac M1 een behoorlijk redesign door. De bolle achterkant verdween en de computer verdween helemaal omlaag, naar de kin. Jony Ive heeft eraan meegewerkt, maar waarschijnlijk gebeurde dat al voordat hij vertrok. Dat blijkt uit een artikel van Wired, waarin Apple bevestigt dat Ive inderdaad aan de 24-inch iMac heeft gewerkt. Het bedrijf wilde echter niet zeggen of dat vóór of na zijn vertrek was.


Jarenlange ontwikkeling
Belangrijke hardwareproducten zijn vaak al jarenlang in ontwikkeling voordat ze in de winkel liggen. Bij de iMac is de kans groot dat de plannen voor een iMac in meerdere kleuren al lang op tafel lagen op het moment dat Ive vertrok.

iMac 2021 kleuren

Ive verliet Apple aan het eind van 2019, waarna hij met zijn eigen designstudio LoveFrom van start ging. Om een te grote schok onder de fans (en beleggers) te voorkomen benadrukte Apple dat Ive nog steeds zou meewerken aan nieuwe producten, maar hoe die samenwerking vorm heeft gekregen is tot nu toe nog steeds een raadsel. Wat we wel weten is dat Airbnb de hulp van Ives bedrijf heeft ingeroepen om een nieuwe generatie ‘producten en diensten’ te ontwikkelen.

Tijdens zijn jarenlange dienstverband bij Apple was Ive verantwoordelijk voor alle iconische producten van de afgelopen jaren, waaronder de iPhone, iPad, iPod, MacBook en iMac. De 24-inch Mac met M1-chip is het eerste redesign van de iMac sinds 2012. De behuizing is veel dunner geworden en er is gekozen voor zeven kleuren. Hij is sinds kort verkrijgbaar in de Apple Store en bij diverse Apple-verkooppunten, al zul je soms nog wel even op voorraad van jouw favoriete uitvoering moeten wachten.

Prijzen iMac 2021 (24-inch)

Opslag GPU Prijs
256GB 7-core GPU €1.449,-
256GB 8-core GPU €1.669,-
512GB 8-core GPU €1.899,-

Check de prijzen bij:
Amac | MediaMarkt | Bol.com | Coolblue | YourMacStore

Dit zijn de prijzen van de 24-inch iMac 2021 bij andere winkels (naarmate meer winkels met de verkoop starten zullen er ook meer prijzen zichtbaar zijn):

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2021, 10:29
Bron Bron Wired
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen imac, jony ive
Device iMac

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.