WhatsApp melding tijdens Niet storen.

WhatsApp nu met ondersteuning voor deze handige iOS 15-functie

WhatsApp heeft nu een handige nieuwe functie voor iOS 15-gebruikers. Er verschijnen namelijk profielfoto's bij WhatsApp-meldingen. En dat heeft ook een ander belangrijk voordeel. Deze verbetering wordt de komende weken uitgerold naar alle gebruikers.

In iOS 15 hebben notificaties een aantal handige vernieuwingen gekregen. Naast het nieuwe design kunnen chatapps nu ook contactfoto’s tonen. Zo zie je direct van wie een melding afkomstig is. Deze functie is exclusief voor chatapps, zodat je meldingen van die apps makkelijker kan onderscheiden van andere meldingen. De standaard Berichten-app werkt ermee en ook de zakelijke chatapp Slack ondersteunt dit voor DM’s. Eerder deze maand werden de contactfoto’s bij WhatsApp-meldingen in iOS 15 toegevoegd in de beta en nu wordt de functie voor iedereen uitgerold. Behalve dat dit er leuk uit ziet, heeft dit voor de Focus-functie een belangrijk voordeel, zo ontdekte iCulture eerder al.

Contactfoto’s bij WhatsApp meldingen in iOS 15

De contactfoto’s in WhatsApp zijn ingeschakeld in de nieuwste versie (minstens versie 22.2.75) en als je gebruikmaakt van iOS 15 en nieuwer. Je hoeft er niets voor in te stellen: zodra je de juiste versie hebt, verschijnen automatisch de contactfoto’s in de meldingen. Deze foto’s staan op de plek waar normaal gesproken het appicoontje staat. Rechtsonder in de hoek van de profielfoto staat ook nog het WhatsApp-icoontje, zodat je weet dat de melding daar vandaan komt. Behalve voor één op één gesprekken, werkt het ook voor groepsgesprekken. Je ziet dan de ingestelde groepsafbeelding in de melding staan.

WhatsApp meldingen met profielfoto's en in een groep.

Belangrijke toevoeging voor Focus en Niet storen

De toevoeging van profielfoto’s in WhatsApp-meldingen is allereerst vooral een fijne visuele toevoeging. Maar er schuilt meer achter. Je iPhone begrijpt nu dat dergelijke WhatsApp-meldingen afkomstig zijn van personen. Dit heeft als voordeel dat WhatsApp-meldingen van een specifiek persoon tijdens een ingestelde Focus (bijvoorbeeld Niet storen) wél doorkomen als je die desbetreffende persoon toegevoegd hebt aan je lijst van toegestane meldingen. Je moet hiervoor in een Focus bij Toegestane meldingen de desbetreffende personen toevoegen.

WhasApp meldingen met profielfoto's en tijdens Niet storen.

De nieuwe functie voor WhatsApp-profielfoto’s in je meldingen is beschikbaar in versie 22.2.75 van WhatsApp. Deze wordt sinds 24 januari 2022 uitgerold in de App Store. Het kan nog even duren voordat de functie bij jou actief is, zelfs als je de nieuwste versie al geïnstalleerd hebt. WhatsApp meldt verder dat het sinds deze versie ook mogelijk is om spraakberichten tijdens het opnemen te pauzeren en verder te gaan met opnemen, maar deze verbetering werd eerder al uitgerold naar gewone gebruikers.

Bekijk ook

Op deze 5 manieren verbetert iOS 15 de notificaties op je iPhone

In iOS 15 zijn de notificaties op de schop gegaan. Er zijn nieuwe mogelijkheden voor pushberichten en de meldingen hebben een nieuwe look in iOS 15.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 24 januari: Artikel bijgewerkt na publieke uitrol van deze nieuwe functie.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.