Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
WhatsApp op beginscherm.

WhatsApp krijgt nieuwe filteroptie voor ongelezen berichten: meer overzicht in je chats

WhatsApp rolt een nieuwe filteroptie uit. In het chatoverzicht komt een knop voor het filteren op ongelezen berichten. Je ziet dan alleen de chats waarin nieuwe ongelezen berichten staan.

WhatsApp filter voor ongelezen berichten

Als je met heel veel mensen chat, kan WhatsApp wat onoverzichtelijk worden. Om orde in de chatchaos te brengen, rolt WhatsApp een ongelezen filter uit. Met een tik op de knop zie je dan alleen de chats waarin nieuwe berichten staan. Dat maakt de app meteen een stuk overzichtelijker.


Mocht je tot één van de gelukkigen behoren, dan vind je de knop nu al rechts naast de zoekbalk, bovenaan het chatoverzicht. Je herkent de knop aan de horizontale streepjes. Zodra je hierop tikt, schakelt de app over naar een gefilterde weergave. Je ziet alleen maar gesprekken waarin nieuwe ongelezen berichten staan. Hieronder vallen ook de chats in WhatsApp die je zelf als ongelezen markeert. Zijn er geen ongelezen berichten, dan is je chatoverzicht leeg en zie je de melding “Geen ongelezen chats”.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Je kunt de functie dus gebruiken om WhatsApp overzichtelijker te maken en het filter altijd ingeschakeld laten. Je kunt het filter op ieder moment weer uitschakelen door weer op de knop te tikken. Dat zul je vooral gebruiken als je zelf een bericht naar iemand wil sturen, omdat je anders niet bij je eerdere chatberichten kunt komen. De zoekfunctie laat je namelijk alleen zoeken door ongelezen chats zodra het filter ingeschakeld is.

WhatsApp filter voor ongelezen chat berichten op desktop

De functie wordt vanaf nu dus uitgerold, nadat het eerder in juni al getest werd bij een groep betatesters. Behalve voor iOS, vind je de functie ook op de desktopversie van WhatsApp. Zie jij de functie nog niet op jouw toestellen? Dan moet je nog even geduld hebben. Uiteindelijk komt de functie de komende weken bij iedereen beschikbaar.

Er zijn nog veel meer functies die op dit moment uitgerold worden in WhatsApp. Zo kun je vanaf deze maand je online status in WhatsApp verbergen en komen er nog twee andere nieuwe privacyupdates in WhatsApp aan. Tegelijkertijd wordt er ook nog steeds gewerkt aan een iPad-versie, maar wanneer die komt is nog een groot vraagteken.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.