Boot Camp

Boot Camp-update maakt je wifi veiliger

Apple heeft een nieuwe versie van Boot Camp uitgebracht, de software waarmee je Windows op een Intel-Mac kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 30 augustus 2022: Er is opnieuw een update voor Boot Camp uit. Lees meer over Boot Camp 6.1.19 in de update onderaan dit artikel.

Boot Camp 6.1.16

Boot Camp 6.1.16 voegt ondersteuning voor wifi WPA3 toe en lost een probleem met een Bluetooth-driver op, waar je last van kon hebben als je je Mac uit slaapstand wilde halen. Om te installeren ga je naar het Start-menu in Windows om de Apple Software Update-app te openen en de update uit te voeren. Boot Camp is alleen te gebruiken op Intel-gebaseerde Macs. Apple heeft nog geen versie voor Apple Silicon uitgebracht en is ook niet van plan dat te doen. A


ls je Windows op een Mac met M1 of M2 wilt hebben zul je daarvoor virtualisatiesoftware moeten gebruiken en de keuze is dan beperkt: alleen Parallels werkt goed. Andere aanbieders zijn afgehaakt of wachten totdat Microsoft meewerkt, maar ook dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Microsoft werkt niet mee
Apple’s softwarebaas Craig Federighi gaf ooit aan dat het “van Microsoft afhangt” of Windows ooit geschikt wordt voor M1 en M2 Macs. Mogelijk heeft dit te maken met een exclusieve deal tussen Microsoft en Qualcomm, waardoor er geen officiële versie van Windows voor ARM-gebaseerde computers mag uitkomen. Momenteel biedt Microsoft de ARM-versie van Windows maar op twee manieren aan: via het Windows Insider betaprogramma en onder licentie aan OEM’s (hardwaremakers).

Parallels 17 Bootcamp
Parallels met Boot Camp.

Opvallend is dat Apple eerder al Boot Camp 6.1.17 uitbracht, voor mensen met een Studio Display. Hiermee maakte Apple het mogelijk om het externe scherm te gebruiken met Windows. Deze versie is echter niet op brede schaal beschikbaar gesteld dus dat verklaart wellicht waarom Apple nu doorgaat met nummeren naar 6.1.16. Helemaal logisch is het niet.

Een reden om de huidige update te installeren, is vooral dat je minder last hebt met het uit slaapstand halen van je Mac. Maar ook de ondersteuning voor WPA3 is een goede stap vooruit. WPA3 is een nieuw wifi-protocol dat je netwerk beter beschermd tegen brute-force-aanvallen. Je bent hiermee beter beschermd op publieke hotspots en het werkt beter met je smart home (Internet of Things-apparaten). De wifi-verbinding op je iPhone is sinds iOS 15 geschikt voor WPA3.

Bekijk ook

Wat is WPA3? Alles over de verbeterde beveiliging van je Wi-Fi-netwerk

WPA3 is een nieuw, sterker beveiligingsprotocol voor Wi-Fi-netwerken. Het protocol is klaar voor gebruik, zodat fabrikanten het in hun routers mogen gebruiken. Wat betekent het voor jou?

Boot Camp 6.1.19

Update 30 augustus 2022: Er is opnieuw een update voor Boot Camp. Versie 6.1.19 voegt ondersteuning voor Precision Touchpad-drivers toe. Deze bestaan sinds 2021 en zorgen voor geavanceerde multi-touch bewegingen op het touchpad in Windows. Het werkt als je een geschikte MacBook of een Magic TrackPad hebt. Met drie of vier vingers kun je bepaalde handelingen uitvoeren in Windows, zoals nauwkeurig scrollen, pinch-to-zoom en eenmaal tikken om te klikken. Alleen Macs met de Apple T2-chip zijn hier geschikt voor:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.