WhatsApp berichten

WhatsApp heeft nu functie om belangrijke berichten in een chat vast te zetten

Stuur je een belangrijk bericht in WhatsApp, dan wil je niet dat dit bericht ondergesneeuwd raakt door andere berichten. Daarom heeft WhatsApp nu een nieuwe functie: het vastzetten van WhatsApp-berichten in een chat. De functie werd eerder dit jaar al onthuld in een vroege versie.

Stel je spreekt met een groep vrienden in de WhatsApp-groep af om met z’n alle een weekendje weg te gaan. Dan is de kans groot dat je via WhatsApp allerlei belangrijke berichten met elkaar uitwisselt, zoals het adres van de locatie, de datum of planning van het weekend weg. Je kunt zo’n belangrijk bericht natuurlijk markeren met een ster om hem makkelijker terug te vinden, maar daar moet iedereen dan wel aan denken. Met de nieuwe functie voor het vastzetten van WhatsApp-berichten, wordt het een stuk makkelijker om belangrijke berichten onder de aandacht te houden.

WhatsApp berichten vastzetten in een chat

De nieuwe functie werd afgelopen voorjaar al ontdekt door WABetaInfo, maar vanaf nu wordt de functie uitgerold naar alle gebruikers. Zodra de functie voor jou zichtbaar is, vind je in het menu van een bericht (dat verschijnt als je het ingedrukt houdt) een optie om het bericht vast te pinnen. Er verschijnt kleine punaise bij het bericht zodra je hem vastgezet hebt.

Je gebruikt de functie als volgt:

  1. Hou het bericht dat je wil vastzetten ingedrukt. Dat kan zowel een bericht van jezelf als van een ander in de chat zijn.
  2. Tik op Meer > Zet vast.
  3. Kies hoelang je het bericht wil vastzetten. Je kan kiezen voor 24 uur, 7 dagen of 30 dagen.
WhatsApp berichten vastzetten in chat

Vervolgens wordt het bericht in het klein vastgezet bovenaan de chat. Zodra je daarop tikt, spring je meteen naar het volledige bericht. De functie is te gebruiken in zowel één-op-één chats als in groepsgesprekken. Het vastgezette bericht verschijnt voor iedere deelnemer bovenaan de chat, dus iedereen kan het belangrijke bericht zien. Daardoor is de kans kleiner dat iemand het belangrijke bericht mist.

De functie is een aanvulling voor het vastzetten van complete WhatsApp-chats in je gesprekkenoverzicht.

Bekijk ook

WhatsApp-gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren

Blijf overzicht houden in WhatsApp met gesprekken vastzetten en als ongelezen markeren. Hiermee houd je zicht op je belangrijkste gesprekken en vergeet je niet te antwoorden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 13 december: Artikel bijgewerkt na verschijnen van de functie.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 december 2023 om 11:07
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.