Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
WhatsApp online melding

WhatsApp krijgt functie om belangrijke berichten in een chat vast te zetten

Stuur je een belangrijk bericht in WhatsApp, dan wil je niet dat dit bericht ondergesneeuwd raakt door andere berichten. Daarom werkt WhatsApp aan een nieuwe functie: het vastzetten van WhatsApp-berichten in een chat.

Stel je spreekt met een groep vrienden in de WhatsApp-groep af om met z’n alle een weekendje weg te gaan. Dan is de kans groot dat je via WhatsApp allerlei belangrijke berichten met elkaar uitwisselt, zoals het adres van de locatie, de datum of planning van het weekend weg. Je kunt zo’n belangrijk bericht natuurlijk markeren met een ster om hem makkelijker terug te vinden, maar daar moet iedereen dan wel aan denken. Met de nieuwe aankomende functie voor het vastzetten van WhatsApp-berichten, wordt het een stuk makkelijker om belangrijke berichten onder de aandacht te houden.

WhatsApp berichten vastzetten in een chat

De nieuwe functie is ontdekt door WABetaInfo in de nieuwste beta van WhatsApp voor Android, maar de functie zal ook beschikbaar komen in de iOS-versie. WhatsApp is nog volop bezig met de ontwikkeling van de nieuwe functie, dus het duurt nog wel eventjes voordat jij er gebruik van kan maken. Zodra de functie beschikbaar komt, vind je in het menu van een bericht (dat verschijnt als je het ingedrukt houdt) een optie om het bericht vast te pinnen. Er verschijnt kleine punaise bij het bericht zodra je hem vastgezet hebt.

Zo zie je belangrijke WhatsApp-berichten niet meer over het hoofd

Vervolgens wordt het bericht in het klein vastgezet bovenaan de chat. Zodra je daarop tikt, spring je meteen naar het volledige bericht. De functie is te gebruiken in zowel één-op-één chats als in groepsgesprekken. Het vastgezette bericht verschijnt voor iedere deelnemer bovenaan de chat, dus iedereen kan het belangrijke bericht zien. Daardoor is de kans kleiner dat iemand het belangrijke bericht mist. Het is nog niet helemaal duidelijk of iedereen het vastgezette bericht ook weer kan loshalen of dat alleen degene dat kan doen die het bericht oorspronkelijk vastgezet heeft.

Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt voor alle gebruikers. Momenteel is het wel al mogelijk om complete WhatsApp-chats vast te zetten in je gesprekkenoverzicht. De afgelopen tijd werkt WhatsApp aan meer verschillende nieuwe functies. Zo wil WhatsApp een stokje steken voor inactieve groepsgesprekken en wordt er zelfs gewerkt aan een functie om nieuwsbrieven te lezen in WhatsApp.

Bekijk ook

WhatsApp wil einde maken aan inactieve groepsgesprekken die in je chatlijst blijven staan

Staat je chatlijst in WhatsApp vol met oudere groepsgesprekken waar al jaren niets gezegd is? Met een toekomstige functie wil WhatsApp hier een einde aan maken. Er wordt gewerkt aan een nieuwe opschoonfunctie voor groepen, waar je zelf een soort vervaldatum kan instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 maart 2023 om 12:39
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.