Van Lanschot met Apple Pay.

Nederlandse Van Lanschot vanaf nu met Apple Pay

Er ondersteunt opnieuw een Nederlandse bank Apple Pay. Vanaf nu kun je met je iPhone contactloos betalen als je een rekening bij Van Lanschot hebt.

Nadat een aantal jaar geleden de grootste Nederlandse banken al Apple Pay kregen, is het dit jaar de beurt aan de kleinere partijen. Eerder dit jaar startte Knab al met Apple Pay en binnenkort bieden ook de merken van De Volksbank Apple Pay. Vanaf vandaag biedt Van Lanschot ook ondersteuning voor Apple Pay. In september kondigde de bank al aan dat het eraan zat te komen.

Van Lanschot krijgt Apple Pay

Van Lanschot richt zich voornamelijk op vermogende particulieren en ondernemers. De aankondiging voor de ondersteuning voor Apple Pay afgelopen september kwam redelijk als een verrassing, want er waren de afgelopen tijd geen aanwijzingen dat de bank hiermee bezig was. Vanaf nu is het dus beschikbaar en dat is goed nieuws als je klant bent bij de bank.

Van Lanschot met Apple Pay.

Om Apple Pay te activeren bij Van Lanschot, doe je het volgende:

  1. Open de van Lanschot Login-app (dus niet de Van Lanschot Betalen-app).
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Tik op Apple Pay. Kies de rekening die je wil activeren.
  4. Kies voor Zet in Apple Wallet en accepteer de voorwaarden.
  5. Vul de ontvangen code in om de kaart te activeren.

Voor het activeren op de Apple Watch ga je naar de Watch-app > Wallet & Apple Pay en kies je de Van Lanschot Wereldpas die je al voor de iPhone geactiveerd hebt.

Eerder liet Roel Stawski, Product Owner Betalen bij Van Lanschot, al aan iCulture weten dat Apple Pay beschikbaar komt voor alle klanten met een Van Lanschot Wereldpas. Het werkt voor zowel zakelijke als particuliere klanten. De creditcards worden niet ondersteund.

Met de toevoeging van Van Lanschot en de merken van de Volksbank, doen nagenoeg alle banken mee. Degene die nog achterblijft is Triodos. Op haar website zegt de bank dat ze die mogelijkheid ‘nog niet bieden’. Ook op Twitter geeft de bank aan dat het nog niet bekend is of het gaat komen. Maar op de website zegt de bank dat ze verwachten volgend jaar met nieuws te komen.

De status van Apple Pay bij de Volksbank (SNS, ASN en RegioBank) is nog altijd ongewijzigd. De bank gaat het ondersteunen, maar het is nog onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren. De bank laat ook niet los wanneer ze het willen aanbieden.

Bekijk ook

Alle banken van de Volksbank nu met Apple Pay: nu ook beschikbaar bij SNS

Het heeft lang geduurd: wanneer zou de Volksbank Apple Pay ondersteunen? Na ASN en RegioBank eerder deze maand, ondersteunt nu ook SNS Bank Apple Pay. Al meer dan twee jaar geleden gaf de Volksbank aan met Apple in gesprek te zijn over het aanbieden van Apple Pay.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 16 november: Van Lanschot biedt nu officieel Apple Pay aan. Het artikel is bijgewerkt en geherpubliceerd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 november 2021 om 13:09
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.