Van Lanschot met Apple Pay.

Nederlandse Van Lanschot krijgt binnenkort Apple Pay

Er gaat opnieuw een Nederlandse bank Apple Pay ondersteunen. Binnenkort kun je met je iPhone contactloos betalen als je een rekening bij Van Lanschot hebt.

Nadat een aantal jaar geleden de grootste Nederlandse banken al Apple Pay kregen, is het dit jaar de beurt aan de kleinere partijen. Eerder dit jaar startte Knab al met Apple Pay en binnenkort bieden ook de merken van De Volksbank Apple Pay. Vandaag heeft Van Lanschot aangekondigd ook Apple Pay te gaan ondersteunen.

Van Lanschot krijgt Apple Pay

Van Lanschot richt zich voornamelijk op vermogende particulieren en ondernemers. De aankondiging voor de ondersteuning voor Apple Pay komt redelijk als een verrassing, want er waren de afgelopen tijd geen aanwijzingen dat de bank hiermee bezig was. Goed nieuws dus als je klant bent bij de bank. Het is nog niet bekend wanneer de bank er precies mee gaat starten. In de aankondiging spreekt de bank over ‘binnenkort’.

Van Lanschot met Apple Pay.

Op moment van schrijven heeft de app van de bank nog geen ondersteuning voor Apple’s Wallet-app. Dat is wel een voorwaarde voor het aanbieden van Apple Pay, omdat via de koppeling met Wallet de virtuele betaalpas op de iPhone gezet wordt. We hebben bij Van Lanschot nagevraagd welke klanten Apple Pay kunnen gaan gebruiken en welke betaalpassen ondersteund gaan worden (debetkaarten en/of creditcards). Roel Stawski, Product Owner Betalen van Van Lanschot, geeft zegt hierover tegen iCulture het volgende:

We willen Apple Pay aanbieden aan alle klanten met een Van Lanschot Wereldpas, zakelijk en privé. Creditcards zullen we niet ondersteunen.

Met de aanstaande toevoeging van Van Lanschot en de merken van de Volksbank, doen nagenoeg alle banken mee. Degene die nog achterblijft is Triodos. Op haar website zegt de bank dat ze die mogelijkheid ‘nog niet bieden’. Ook op Twitter geeft de bank aan dat het nog niet bekend is of het gaat komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 september 2021 om 13:15
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.