tvOS 15.2 Final.

Updaten maar: Apple brengt tvOS 15.2 met Siri voor België uit voor Apple TV

Er staat weer een update klaar voor de Apple TV. Het gaat om tvOS 15.2. Na een betaperiode van meer dan een maand is de update beschikbaar met iets nieuws voor gebruikers uit België.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tvOS 15.2 nu beschikbaar

Meestal draaien tvOS-updates om bugfixes en verbeteringen onder de motorkap. Maar dat is deze keer toch een beetje anders. Voor Belgische gebruikers is er namelijk goed nieuws, want dankzij tvOS 15.2 is Siri op de Apple TV ook in België beschikbaar.


Al sinds iOS 10 kun je in Nederland Siri op de Apple TV gebruiken, maar in België bleef de functie niet actief. Waarom Apple zo lang heeft gewacht met het beschikbaar stellen van Siri op de Belgische Apple TV is niet bekend, maar het goede nieuws is nu dat het dan eindelijk beschikbaar is. Je kan daardoor zoeken naar films en series, maar ook HomeKit-accessoires gebruiken en nog veel meer.

Verder voegt Apple in deze versie voor sommige landen ook het Apple Music Voice Plan toe. In Nederland is dit helaas niet beschikbaar.

tvOS 15.2 downloaden
tvOS 15.2 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.2 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 15

tvOS 15 is de aankomende versie van tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS 15 wordt eind 2021 verwacht. Apple heeft tvOS 15 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 in juni. Er zijn verbeteringen voor HomeKit-camera's op de Apple TV, nieuwe functies voor AirPods en HomePod, ondersteuning voor SharePlay en nog veel meer. Lees hier alles wat we al weten over tvOS 15.

tvOS 15
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.