Spotify start met uitrol van SharePlay-support om samen te luisteren

Spotify werkt samen met de nieuwe SharePlay-functie. Je kan daarmee samen via een FaceTime-gesprek tegelijkertijd naar dezelfde muziek luisteren.

SharePlay in FaceTime is een nieuwe functie sinds iOS 15.1. Dankzij SharePlay kun je samen met je gesprekspartner tegelijkertijd op afstand een film kijken of naar muziek luisteren of het scherm delen van je iPhone of iPad. Apps van derden kunnen ook samenwerken met SharePlay. Nu blijkt dat Spotify ook werkt met SharePlay.

Spotify met SharePlay

Om Spotify met SharePlay te gebruiken, moet iedere deelnemer van het FaceTime-gesprek een Spotify Premium-abonnee zijn. In het supportdocument zegt Spotify dat er in feite groepsessie van Spotify gestart wordt, maar dan dus via FaceTime. Om SharePlay via Spotify te starten, hoef je alleen maar via FaceTime te bellen en de Spotify-app te openen. Bovenin beeld verschijnt een melding waarin staat dat je materiaal kunt kiezen om af te spelen. Zodra je dat doet, krijgt de ander een uitnodiging om deel te nemen aan de SharePlay-sessie.

Spotify SharePlay banner.

Vervolgens wordt de muziek synchroon afgespeeld op beide apparaten. Iedere deelnemer kan de muziek pauzeren of een ander nummer kiezen zolang de sessie actief is. Om te stoppen met luisteren, tik je bovenin op de SharePlay-banner om de sessie te stoppen.

SharePlay in Spotify is beschikbaar met appversie 8.6.78 of nieuwer en vereist iOS 15.1 of iPadOS 15.1 of nieuwer. Als je samen met een Android-gebruiker wil luisteren naar Spotify, kun je ook de eerder genoemde Spotify Group Sessions gebruiken.

Bekijk ook

Samen luisteren met Spotify Groepssessies

Spotify heeft een optie waarmee je samen naar muziek kan luisteren. Met Groepsesssies (Group Sessions) deel je een luistersessie met anderen, zodat iedereen de muziek kan bedienen. Het werkt ook voor sessies over de hele wereld, zodat je op afstand kan luisteren naar dezelfde muziek.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.