Spotify redesign: muziek en podcasts

Spotify geeft muziek en podcasts een eigen plek in vernieuwde app

Spotify geeft de app een andere indeling, zodat muziek en podcasts beter gescheiden zijn. Het nieuwe beginscherm bevat filters voor beide soorten content. Volgens Spotify is het bedoeld om je betere aanbevelingen te geven.

Spotify: scheiding tussen muziek en podcasts

Spotify probeert al een tijdlang podcasts onder de aandacht te brengen, een onderwerp dat Apple de afgelopen jaren wat heeft verwaarloosd. Dat had tot gevolg dat allerlei soorten content op een hoop werden gegooid: was jij in de stemming om muziek te luisteren, dan schotelde Spotify je een reeks podcasts voor. Dat kan beter, vinden ze bij Spotify. Het wordt nu gemakkelijker om onderscheid te maken tussen muziek en podcasts. Het nieuwe beginscherm is al beschikbaar voor Android-gebruikers en komt “in de toekomst” ook naar iOS.


Op het eerste gezicht is er niet zo veel verschil te zien. Maar wie beter kijkt ziet twee verschillende knoppen voor ‘Muziek’ en ‘Podcasts & Shows’. Je krijgt dan verschillende feeds te zien: aanbevelingen op basis van de muziek die je hebt geluisterd of nieuwe afleveringen van je favoriete shows. Het zijn in feite filters. Iedereen profiteert ervan: muziekliefhebbers krijgen geen podcasts meer onder hun neus gedrukt en voor podcastliefhebbers ziet de app er meer uit als een podcast-app. Het is nu eenvoudiger geworden om de app te openen en meteen te gaan luisteren naar je favoriete shows.

Deze gif laat zien hoe het nieuwe Spotify-beginscherm werkt

Spotify wil graag de grootste aanbieder van podcasts worden. Daarnaast wordt gekeken of er met video geld te verdienen valt, met uiteindelijke doel dat Spotify een one-stop-shop wordt waar je alles rondom audio kunt vinden: van muziek tot podcasts, live audio en gesproken boeken. In een blogpost legt het bedrijf uit wat de gedachten zijn achter het nieuwe design.

Spotify heeft recent nog wat andere aanpassingen aangebracht in de interface van de app, zoals speciale play- en shuffle-knoppen voor Premium-abonnees. Toch liever podcasts luisteren via een dedicated app? Dan zijn er genoeg podcast-apps om uit te kiezen!

Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.