iPhone 12 paars achterkant

‘De paarse iPhone is een eerbetoon aan Steve Jobs’

Apple verraste tijdens het Spring Loaded-event met een speciale, paarse uitvoering van de iPhone 12. Mogelijk heeft het iets te doen met Steve Jobs.

Paars was de lievelingskleur van Steve Jobs

Apple brengt wel vaker een nieuw kleurtje in het voorjaar uit. Meestal is het een rode (PRODUCT)RED uitvoering. Dat gebeurt al sinds de iPhone 7. Maar dit jaar is opnieuw alles anders. De nieuwe producten komen een stuk later dan gebruikelijk en belangrijke producten zoals de iMac en iPad Pro kunnen qua levertijden uitlopen naar de tweede helft van dit jaar. Als ‘zoethoudertje’ brengt Apple al wel een paarse versie van de iPhone 12 en iPhone 12 mini uit. Volgens sommigen heeft dit iets te maken met Steve Jobs. Paars was de lievelingskleur van Steve Jobs en het is dit jaar tien jaar geleden dat hij overleed.


‘Project Purple’ was bovendien de interne codenaam voor Apple’s eerste iPhone, die onder nauw toezicht van Steve Jobs is ontwikkeld. Apple zal niet snel bevestigen (of ontkennen) dat dit echt zo is, maar het is een mooie gedachte dat je met de paarse iPhone 12 een eerbetoon aan Steve Jobs in je broekzak hebt.

Steve Jobs iPhone-launch

Omdat Jobs in oktober overleed, had Apple ook kunnen kiezen voor een paarse uitvoering van de iPhone 13. Maar die zou dan heel snel na het verschijnen van het nieuwe model zijn uitgebracht, waardoor mensen misschien gefrustreerd raken. Als je net een toestel hebt gekocht, wil je niet een maand te horen krijgen dat je ook voor een andere kleur had kunnen kiezen. Met het uitbrengen van een extra kleurtje halverwege het jaar, is die ‘pijn’ iets minder.

De iPhone 12 in paars is nu in pre-order te bestellen en wordt net als de AirTag vanaf vrijdag 30 april geleverd aan de eerste klanten.

Bekijk ook

Wil je een paarse iPhone 12 kopen? Hij ligt nu in de winkels

De paarse iPhone 12 is bij de eerste klanten gearriveerd en in de winkels kun je dit model nu ook bekijken. De iPhone 12 is nu officieel verkrijgbaar en je hoeft niet meer te wachten op de pre-order. Welke opties je hebt om een paarse iPhone 12 te kopen, lees je hier!

Prijzen van de paarse iPhone 12

Je kunt kiezen uit de volgende uitvoeringen van de paarse iPhone 12 met 6,1-inch scherm. De prijs is uitsluitend afhankelijk van de hoeveelheid opslag die je kiest. Achter elk model zie je de adviesprijs bij Apple:

Prijzen van de paarse iPhone 12 mini

Je zou ook kunnen kiezen voor de iPhone 12 mini in paars. Bij de pre-order zijn deze uitvoeringen en adviesprijzen te bestellen:
Dit zijn de officiële adviesprijzen:

Je kunt de iPhone 12 bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | Mediamarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Actuele iPhone 12 mini deals

iPhone 12 mini

De iPhone 12 mini is de kleinste van alle nieuwe iPhones van 2020. Dit toestel heeft een 5,4-inch display en is qua fysiek formaat zelfs iets kleiner dan de iPhone SE. De iPhone 12 mini heeft dezelfde specificaties als de normale iPhone 12, met onder andere ondersteuning voor 5G, een hoekiger design, een verbeterde dubbele camera en ondersteuning voor MagSafe. Met de A14-chip is deze iPhone supersnel. Er zijn zes kleuren, waarbij paars op een later moment werd toegevoegd in april 2021.

iPhone 12 mini

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.