Make Something Wonderful boek

Officieel Steve Jobs-ebook nu gratis te lezen: ‘Make Something Wonderful’

Het Steve Jobs Archive heeft voor het eerst een concreet product uitgebracht. Vanaf nu kun je het gratis ebook 'Make Something Wonderful' met brieven, speeches en interviews downloaden.

Update 11 april 2023: Zoals eerder al aangekondigd, is het gratis ebook Make Something Wonderful over Steve Jobs vanaf nu gratis te lezen. Er is alleen een versie in het Engels beschikbaar. In het boek zijn de speeches, interviews en meer van Steve Jobs gebundeld. Het boek is beschikbaar om te lezen via de site van de Steve Jobs Archive, maar ook via Apple Boeken.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 2 april
Het boek is voorzien van een voorwoord door Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs. Maar het draait in ‘Make Something Wonderful’ vooral om Steve Jobs zelf: je kunt toespraken, correspondentie en interviews met de legendarische Apple-oprichter teruglezen. Daarnaast vind je er e-mails, foto’s en video’s die nog nooit eerder zijn gepubliceerd. Het boek is bedoeld om mensen te inspireren zelf mooie dingen te gaan maken.


De titel is afgeleid van een uitspraak van de man himself. Hij zou tijdens een interne Apple-vergadering hebben gezegd: “One of the ways that I believe people express their appreciation to the rest of humanity is to make something wonderful and put it out there”. De aanvullende teksten in het boek zijn geschreven door Leslie Berlin, de “geschiedschrijfster van Silicon Valley”. Ze schreef onder andere The Man Behind the Microchip (over Robert Noyce, medeoprichter van Fairchild Semiconductor) en Troublemakers, over het ontstaan van Silicon Valley.

Steve Jobs Archive boek

Helaas gaat het vooralsnog alleen om een digitale editie. Het is nog niet bekendgemaakt of er ook een gedrukte uitgave komt. Een foto op de website van het Steve Jobs Archive, met een textiel kaft, wekt wel die indruk. Het Steve Jobs Archive is in september 2022 van start gegaan als verzamelplaats van allerlei materiaal rondom de overleden Apple-topman. Het is opgericht door Laurene Powell Jobs, Jony Ive, Tim Cook en anderen.

Meer info over het boek is hier te vinden. Het boek is vanaf 11 april te lezen. Kun je niet wachten, dan hebben we meerdere Steve Jobs-boeken voor je verzameld in een overzicht.

Bekijk ook

Boeken over Apple, Steve Jobs, Jony Ive en meer

Er verschijnen regelmatig boeken over Steve Jobs, Apple, Tim Cook, Jony Ive en andere belangrijke personen die met Apple betrokken zijn. In dit overzicht vind je een overzicht van de beste boeken en biografieën rondom Apple.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 11 april: Artikel bijgewerkt na release van het nieuwe boek.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 april 2023 om 12:14
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.