MagSafe kringen op siliconenhoes

MagSafe Charger kan kringen achterlaten op lederen hoesjes

Apple waarschuwt gebruikers dat de nieuwe MagSafe Charger kringen kan achterlaten op lederen hoesjes. Dat blijkt uit een nieuw supportdocument, waarin ook wordt gemeld dat het accessoire geschikt is voor 12 Watt stroomadapters.

Kringen op leren hoesjes

Kringen? Dat doet ons denken aan de introductie van de HomePod, die kringen achterliet op houten meubels. Nu is er een probleem met een ander natuurproduct: leer. Als je de nieuwe MagSafe Charger vaak gebruikt kan dat een cirkelvormige afdruk achterlaten op je lederen case. Andere materialen zouden er ook gevoelig voor kunnen zijn. Een gebruiker klaagde bijvoobeeld dat er kringen waren ontstaan op de Apple siliconencase (zie foto), die we gisteren hebben gereviewd. Apple waarschuwt echter alleen voor lederen hoesjes, die vanaf 6 november in de winkel liggen. Mogelijk zijn ze gevoeliger voor het achterlaten van afdrukken.


Apple heeft ook nog wat extra details en gebruikstips aan het supportdocument toegevoegd. Zo kun je je MagSafe-oplader ook gebruiken met stroomadapters van 12 Watt, al al zal het opladen dan niet zo snel gaan. Bij een 20 Watt adapter krijg je de beste ervaring.

MagSafe kringen op siliconenhoes

Die 20 Watt-adapter lijkt op het eerste gezicht een nogal nuttige aanschaf, want gisteren werd bekend dat je minimaal een 20 Watt-adapter nodig hebt om te kunnen snelladen. De 18 Watt-adapter die bij de iPhone 11 Pro-serie werd geleverd zou volgens Apple niet krachtig genoeg zijn. Dat blijkt echter onzin: uit onze iPhone 12 oplaadtest blijkt dat het vrijwel even snel gaat. De 20 Watt-adapter kost 25 euro en wint met maar een nipte voorsprong. Voor de MagSafe Charger ben je 45 euro kwijt.

Bekijk ook

iCulture oplaadtest: zo lang duurt opladen van de iPhone 12 met verschillende adapters

Hoe kun je je iPhone 12 het beste opladen? Wij hebben het getest met verschillende oplaadmethoden en meerdere adapters. Zit er verschil tussen snelladen en maakt het veel uit welke adapter je gebruikt?

Schade aan pasjes
Apple raadt bezitters van een iPhone 12-model ook aan om alles tussen de telefoon en de MagSafe Charger te verwijderen, zoals creditcards, paspoorten en alles wat magnetische strips of RFID-chips heeft. Dit zou schade kunnen veroorzaken. Heb je een dergelijke hoes waarin je bijvoorbeeld pasjes bewaart, dan moet je die eerst verwijderen.

MagSafe Charger

Ook maakt Apple duidelijk dat de oplader niet werkt als je het lederen pasjesmapje erop hebt zitten. Die moet je ook verwijderen, maar dat gebeurt vaak al vanzelf omdat er klachten zijn dat de magneten niet zo sterk zijn. Nog weinig mensen zullen hier voorlopig mee te maken krijgen, omdat de levertijden van het hoesje extreem lang zijn.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.