Oeps, de HomePod laat kringen achter op houten meubels

Een nieuw Apple-product betekent nieuwe en onvoorziene problemen. Apple heeft bevestigd dat de HomePod witte kringen kan achterlaten op houten meubels. Na een paar dagen verdwijnen de kringen vanzelf, hoopt Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een waarschuwing voor nieuwbakken eigenaren van een HomePod: zet de speaker niet op het antieke dressoir van je oma. Ook de €5000 kostende designtafel die je na lang sparen hebt gekocht, kun je beter niet gebruiken als onderzetter voor je HomePod. Verschillende mensen melden namelijk dat de HomePod kringen kan achterlaten op houten meubels – al zijn er natuurlijk ook altijd mensen die zeggen er geen enkele last van te hebben. Apple heeft inmiddels bevestigd dat het probleem bestaat en raadt aan om houten meubels met olie te behandelen om de kringen weg te krijgen. Een boek of een ander voorwerp onder de HomePod leggen kan ook helpen.

Update 12 april: Volgens bronnen gaat Apple het materiaal van de voet van de HomePod aanpassen. Apple gaat een nieuw materiaal gebruiken om dit probleem bij sommige houtsoorten op te lossen. Welk materiaal dat is en wanneer dit precies aangepast wordt, is echter nog niet bekend.

HomePod: kringen op tafel

Twee reviewers merkten dat de HomePod kringen maakte: Pocket-lint en Wirecutter. Eerstgenoemde klaagde dat de speaker al na twintig minuten kringen had gevormd op een “met Deense olie ingevet keukenwerkblad”. Wirecutter zag de kringen op een met olie ingevet keukenblok en op een houten bijzettafeltje. Toegegeven, ze zijn duidelijk te zien:

https://twitter.com/CaseyNewton/status/963816940933283840

Apple bevestigde het probleem tegenover Wirecutter en gaf aan: “Als de speaker is verwijderd van het houten oppervlak kunnen de kringen na een paar dagen verdwijnen”. Mocht dat niet het geval zijn, dan raadt Apple aan om het hout te behandelen met een olie die de fabrikant adviseert. Het lijkt vooral te gaan om tafels en kasten die met olie zijn behandeld, maar dat is nog niet helemaal zeker. In ieder geval is de voet van siliconenrubber van de HomePod de boosdoener.

Vreemd is natuurlijk dat het probleem zich al een paar dagen na de introductie voordoet, terwijl de speaker al zes jaar in ontwikkeling is en al maandenlang getest wordt bij Apple-medewerkers thuis. Apple heeft in eerdere interviews aangegeven dat de speaker grondig op allerlei punten is getest, alleen had blijkbaar geen van de testpersonen houten meubels in huis. Ook vreemd is dat er een opvallende witte ring ontstaat, ook bij het spacegrijze model dat voorzien is van een donker gekleurde voet. Apple maakt al jarenlang apparaten die je op houten tafels neerzet, zoals AirPorts, Mac Pro’s en Apple TV’s met rubberen voetjes, maar die hebben tot nu toe nog nooit witte kringen achtergelaten.

Wij hebben voor de zekerheid maar even een stuk papier onder onze HomePod gelegd…

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 12 april: Volgens bronnen gaat Apple dit probleem oplossen door het materiaal aan te passen. Zie de update in het artikel.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.