‘MacBook Air met Retina-display ook kwetsbaar voor schermvlekken’

Apple's MacBook Air met Retina-display blijkt ook kwetsbaar te zijn voor schermvlekken als gevolg van problemen met de coating. Apple noemt dit model nu in een interne memo, maar of je ook recht hebt op kosteloze vervanging is nog maar de vraag.

Al sinds 2015 loopt er een reparatieprogramma voor schermvlekken op de MacBook. Modellen die hiervoor in aanmerking komen zijn onder andere de 12-inch MacBook en oudere modellen van de MacBook Pro. Nu blijkt uit een interne memo dat Apple erkend heeft dat ook de MacBook Air met Retina-scherm getroffen kan worden.

‘MacBook Air met Retina ook kwetsbaar voor schermvlekken’

Het eerdere reparatieprogramma is nooit openlijk door Apple gecommuniceerd, maar uit eigen ervaring weten we dat Apple dit probleem kosteloos repareert. De schermvlekken ontstaan door een probleem met de anti-reflectie coating. In de interne memo voor Apple Authorized Service Providers werd nooit melding gemaakt van de MacBook Air, tot nu. Hoewel de MacBook Air niet nadrukkelijk vermeld staat in het rijtje van modellen die in aanmerking komen, blijkt uit de memo wel dat Apple op de hoogte is van het feit dat de schermvlekken ook bij dit model kunnen optreden.

MacBook anti-reflectieve coating
Voorbeeld van schermvlekken op een MacBook Pro

Of de nieuwste MacBook Air 2020 ook last heeft van dit probleem, is nog niet duidelijk. Apple heeft sinds 2018 een Retina-scherm in de MacBook Air. Het lijkt erop dat in ieder geval het model uit 2018 en 2019 last kunnen krijgen van de vlekken.

Officieel zijn volgens de memo alleen de MacBook Pro van 2013 tot en met 2017 en de 12-inch MacBook van 2015 tot en met 2017 geschikt voor een kosteloze reparatie. Maar het feit dat Apple de Retina MacBook Air nu wel noemt op twee plekken in het document, geeft aan dat dit binnenkort kan veranderen. Mocht je last hebben van dit probleem, dan lijkt het dus de moeite waard om contact op te nemen met Apple of een erkende serviceprovider.

Bekijk ook

Apple Authorised Service Provider: alles over erkende Apple serviceproviders (AASP)

Wat zijn Apple Authorised Service Providers, waar vind je ze en waarom zou je reparaties door een AASP laten uitvoeren? Op deze pagina uitleg over Erkende serviceproviders, wat ze doen en wat het verschil is met de Genius Bar in de Apple Store.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.