MacBook Air 2022 review

Middernacht MacBook Air M3 minder gevoelig voor vingervlekken

De nieuwe MacBook Air M3 lijkt als twee druppels water op zijn voorganger. Toch is er bij de kleur Middernacht iets veranderd: er zit een speciale coating op, die hem minder gevoelig maakt voor vingervlekken.

Bij de introductie van de MacBook Air M2 vielen veel gebruikers voor de nieuwe kleur Middernacht. De blauwzwarte kleur varieert van bijna zwart tot een lichtere kleur blauwgrijs. Twijfel je bij de nieuw aangekondigde MacBook Air M3 of Middernacht wel de juiste kleur is, omdat er zoveel verhalen waren over vingervlekken, dan is er in ieder geval één reden om je gerust te stellen. Apple zegt in de aankondiging dat de exemplaren in de kleur Middernacht zijn voorzien van een speciale coating. En dat is niet zomaar een beschermlaagje: het is een “baanbrekende anodisatie-afdichting om vingerafdrukken te verminderen”. Apple gebruikte dezelfde coating eerder al op de spacezwarte MacBook Pro M3.

MacBook Air M3 is geen vingerafdrukmagneet

De ervaringen met vingerafdrukken op de spacezwarte MacBook Pro zijn positief, wat goed nieuws is voor mensen die de MacBook Air M3 in Middernacht overwegen. Er zijn ook geen grote klachten geweest over krassen op de behuizing. Wil je toch wat meer zekerheid hebben dat je aankoop er ook na een paar weken nog piekfijn uit ziet, dan zou je voor de kleur Sterrenlicht kunnen kiezen, die we bij de 15-inch MacBook Air M2 gereviewd hebben. Deze beige/goudachtige kleur is wat vergevingsgezinder als het op vlekken aankomt, maar heeft wel een heel andere uitstraling.

MacBook Air M3 2024 bovenaanzicht in Middernacht
MacBook Air M3 2024 bovenaanzicht in de kleur Middernacht.

Apple schrijft in het persbericht over de M3 MacBook Air het volgende:

De nieuwe MacBook Air heeft een stevige unibodybehuizing van aluminium en is verkrijgbaar in vier schitterende kleuren: middernacht, sterrenlicht, spacegrijs en zilver. De uitvoering in de kleur middernacht is bovendien geanodiseerd, wat vingerafdrukken voorkomt. 

De MacBook Air is er in vier kleuren

De MacBook Air M3 is per direct te bestellen bij Apple en gaat op vrijdag 8 maart 2024 in de verkoop. Je kunt kiezen uit twee formaten (13-inch en 15-inch) en uit vier kleuren (Middernacht, Sterrenlicht, Spacegrijs en Zilver), net als bij de vorige generatie met M2-chip. Belangrijke verschillen zijn uiteraard de nieuwe 3nm-chip (voorheen 5nm), die in plaats van van 20 miljard transistors nu 25 miljard transistors bevat en een hogere kloksnelheid van 4.05 GHz heeft (was 3,49 GHz). Er zit ook een compleet nieuwe GPU-architectuur in. Ook is het bij de nieuwe modellen mogelijk om twee externe displays aan te sluiten en zijn er wat verbeteringen in de microfoons doorgevoerd.

Aan de buitenkant zijn ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden – behalve dan die vlekken.

Bekijk ook

Nieuwste M3 MacBook Air: snellere chip, betere specs

De M3 MacBook Air in 13- en 15-inch is Apple's nieuwste model van 2024. Apple belooft betere prestaties met dit nieuwe M3-model ten opzichte van de M2-variant. Lees hier alles over deze nieuwe MacBook Air en de vorige generaties.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.