Mac mini gebruiker

Gerucht: ‘Release nieuwe M2 Mac mini pas in 2023, geen nieuw design’

Apple werkt aan een M2 en M2 Pro-versie van de Mac mini, maar de release zou zomaar pas volgend jaar kunnen zijn. Dat betekent dat we er nog langer op moeten wachten dan eerder gedacht.

Update 13 maart 2022: De Mac mini houdt hetzelfde design als het huidige model, voegt Ming-Chi Kuo aan zijn eerdere voorspellingen toe. De mini houdt dezelfde vormfactor met een aluminium unibody design, zoals we sinds 2010 gewend zijn. Volgens geruchtenlekker Jon Prosser zou Apple een redesign overwegen met een kleinere basis en een plexiglas-achtige bovenkant. Er waren geruchten dat Apple een high-end model van de Mac mini uit zou brengen, maar het lijkt er nu eerder op dat beide huidige modellen (het M1-instapmodel en de high-end Intel-variant) tegelijk worden vernieuwd. Eentje krijgt dan de M2-chip en de andere de krachtiger M2 Pro-chip.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 11 maart 2022.


De geruchten over Apple’s Mac-plannen van 2022 gaan all over the place: er is lange tijd vanuit gegaan dat Apple tijdens het maart 2022-event een nieuwe krachtigere Mac mini zou aankondigen. Ook gaan er lange tijd geruchten over een iMac Pro 2022, al zijn die sinds het event flink afgezwakt. Niemand had tot vlak voor het event aan zien komen dat Apple met de losse Mac Studio en het Apple Studio Display zou komen. Dat heeft ook gevolgen voor de release van de M2 Mac mini, zo zegt Apple-analist Ming-Chi Kuo nu.

‘Release M2 Mac mini pas in 2023’

Daags voor het event voorspelde de bekende Apple-analist dat Apple in 2022 een krachtige Mac mini en een betaalbaar extern scherm uit zou brengen, met in 2023 de release van een nieuwe Mac Pro en iMac Pro. Hoewel zijn voorspelling wat betreft het display juist is, lijkt hij er wat betreft de Mac naast te zitten. Apple heeft namelijk de Mac Studio uitgebracht, wat een soort hybride is van een krachtige Mac mini en een betaalbare Mac Pro. Desalniettemin werkt Apple nog steeds een een nieuwe Mac mini, maar die zou nu dus later komen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De release van een nieuwe Mac mini met M2-chip komt pas in 2023, zo zegt de analist nu. Hij denkt dat Apple in 2022 geen nieuwe desktop Macs meer uit gaat brengen en dat alles wat nu nog in de pijplijn zit pas in 2023 uit komt, inclusief de nieuwe Mac Pro. Om welke Mac mini het precies gaat, zegt de analist niet. Maar hij heeft het hier waarschijnlijk om een M2 of M2 Pro-versie waar sinds een paar dagen geruchten over gaan. Een M1 Pro/Max-versie van de Mac mini wordt niet meer verwacht sinds de introductie van de Mac Studio.

Nog wel op de planning: M2 MacBook Air en MacBook Pro
Dat er volgens de analist geen desktop Macs meer uitkomen in 2022, betekent niet dat de Mac helemaal stil staat dit jaar. Nagenoeg alle bronnen zeggen dat Apple nog werkt aan een nieuwe MacBook Air en een nieuwe instap 13-inch MacBook Pro. De nieuwe MacBook Air krijgt waarschijnlijk een M2-chip (al zei Ming-Chi Kuo eerder ook dat er nog gewoon een M1 in komt), met een geheel nieuw design. De M2 MacBook Pro behoudt hetzelfde ontwerp als het huidige model, inclusief 13-inch scherm. Apple zou zelfs overwegen om de Pro-aanduiding uit de naam te halen, waardoor dit weer een gewone MacBook zou worden.

Eerder zetten we nog onze verwachtingen voor de M2 Mac mini voor je op een rij. We gaan er nog steeds van uit dat dit model een nieuw design krijgt, maar over een release dit jaar zijn we dus een stuk minder zeker.

Bekijk ook

Wanneer komt er een Mac met M2-chip uit?

Een nieuwe Mac koop je niet zomaar en daarom zijn veel mensen benieuwd wanneer de M2-chip komt, als opvolger van de huidige M1. Dit zijn onze verwachtingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 13 maart: Bijgewerkt met nieuwe beweringen over het verwachte design.

Mac mini

De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M2- of M2 Pro-chip (beide begin 2023) en is beschikbaar in zilver. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.

Mac mini

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.