iFixit iPhone SE 2020 teardown

iPhone SE 2020 teardown: gemakkelijk te repareren, maar toch een zesje

Aan de buitenkant heeft de iPhone SE 2020 veel weg van de iPhone 8, maar ook aan de binnenkant zien we grote gelijkenissen, zo blijkt uit de teardown van de iPhone SE 2020 door iFixit. Het toestel is gemakkelijk te repareren, zeggen de experts.

Update 28 april: De volledige teardown van iFixit staat nu online. De experts zeggen dat het toestel gemakkelijk te repareren is. Belangrijke componenten kunnen simpel worden vervangen en omdat er grote overeenkomsten zijn met de iPhone 8 zijn veel onderdelen al beschikbaar. Op de foto hieronder is te zien hoe je de Taptic Engine eenvoudig kunt vervangen als deze kapot gaat. Er is ook een röntgenfoto van de iPhone SE te zien, naast de al langer bestaande iPhone 8. Er zijn aanpassingen gedaan bij de antenne en er zijn wat chips op het moederbord verschoven naar een andere plek. Maar veel verschillen zijn er niet. Althans, als het om de componenten gaat. Qua gebruik en functies zijn er wel degelijk verschillen tussen de iPhone SE 2020 en iPhone 8.

iFixit iPhone SE 2020 teardown

Je opent het toestel met warmte en zuignappen op het scherm en de achterkant. Daarbij bleek nu dat de accu in de iPhone SE een andere aansluiting heeft gekregen, maar wel dezelfde capaciteit heeft als die van de iPhone 8, namelijk 6,96 Wattuur. De camera is ook identiek en mogelijk uitwisselbaar tussen beide toestellen. Dat je er toch mooiere foto’s mee kunt maken zou volledig te danken zijn aan de A13 Bionic-chip en software-verbeteringen.


Het scherm van de iPhone SE heeft geen 3D Touch, maar toch is het scherm grotendeels gelijk aan de iPhone 8. Zet je echter het display van de iPhone 8 in de SE, dan krijg je niet opeens 3D Touch-functies. iFixit is onder de indruk hoe Apple met bestaande onderdelen een prima telefoon heeft kunnen maken. Door hergebruik kan de prijs laag blijven en is het minder milieubelastend.

iPhone SE 2020 teardown

De iPhone SE 2020 krijgt een reparatiescore van 6 uit 10. Dat de score toch vrij laag uitvalt heeft te maken met de achterkant van het toestel, dat volgens iFixit wat minder robuust is en moeilijk te vervangen.

Update 27 april: Bij elk nieuw Apple-apparaat kijken gespecialiseerde bedrijven zoals iFixit vaak meteen naar de binnenkant van de toestellen. Dergelijke teardowns van iFixit leveren vaak een leuk kijkje en wat nieuwe details op. iFixit heeft op dit moment de eerste resultaten van hun teardown bekendgemaakt. En daarbij blijkt dat veel onderdelen van de iPhone SE te vervangen zijn door die van de iPhone 8. De camera’s, het simslot, de Taptic Engine en het scherm zijn te verwisselen met onderdelen van de iPhone 8, qua afmetingen en aansluitingen. De technische specs van die onderdelen zijn overigens niet identiek. Zo raak je True Tone kwijt als je het scherm vervangt en geen toegang hebt tot de technische tools van Apple.

iPhone SE teardown met iPhone 8

Er zijn ook onderdelen die vrijwel gelijk zijn, maar toch niet uitgewisseld kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de thuisknop. iFixit raadt aan om naar Apple te gaan als je iPhone reparatie nodig heeft, of een vervangende thuisknop, speciaal voor de iPhone SE te gebruiken. Ook de accu lijkt in beide toestellen identiek, maar de aansluiting van het moederbord verschilt. Je kunt ze daardoor niet uitwisselen.

iFixit was onder de indruk hoeveel onderdelen er in de iPhone SE zitten die hergebruikt kunnen worden. Dat is goed nieuws voor reparatiebedrijfjes, want zij zullen veel onderdelen nog gewoon hebben liggen. Later op de dag zal er een uitgebreidere eerdown van iFixit beschikbaar komen.

Bekijk ook onze vergelijking van de iPhone SE 2020 vs iPhone 8 voor nog meer overeenkomsten en verschillen!

Bekijk ook

iPhone SE 2020 vs iPhone 8: dit zijn de verschillen

Twijfel je tussen de iPhone SE 2020 en de iPhone 8 voor een goedkoop prijsje? Of wil je weten of het een upgrade waard is? In dit artikel kijken we naar de verschillen tussen de iPhone SE 2020 vs iPhone 8, zodat je weet welke je het beste kan kiezen en of je erop vooruit gaat.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 24 april.

iPhone SE 2020 teardown toont de binnenkant

Een Aziatische YouTuber heeft de nieuwe iPhone SE 2020 alvast uit elkaar gehaald en op video gezet. Uit deze teardown blijkt dat de innerlijke indeling van de onderdelen heel erg overeenkomt met die van de iPhone 8. Sommige onderdelen zijn zelfs uitwisselbaar.
Al direct na het openen blijkt dat er nauwelijks onderscheid te zien is tussen de binnenkant van de iPhone SE 2020 en de iPhone 8. De enige manier om het nieuwe toestel te herkennen, is aan de nieuwe A13-chip. Verder laat de teardown zien dat je zonder problemen het scherm van de iPhone SE 2020 op een iPhone 8 kan monteren. Dat geldt ook voor de batterij, die op beide toestellen werkt.

Bij het verwisselen van de camera stuit de YouTuber op wat meer problemen. Hoewel de teardown geen uitgebreid stappenplan geeft en ook niet laat zien van welke fabrikanten de onderdelen zijn, geeft het toch een leuk kijkje binnenin. De video is niet in het Engels, maar desalniettemin aardig te volgen. We verwachten dat iFixit binnenkort ook aan de slag gaat en hun bevindingen deelt. Zodra die bekend zijn, werken we dit artikel bij.

De verkoop van de iPhone SE 2020 is 24 april van start gegaan. Heb je de iPhone SE 2020 vorige week besteld, dan krijg je hem zeer waarschijnlijk vandaag thuisbezorgd. Heb je nog niet besteld, maar wil je hem wel snel in huis? Bij sommige winkels is nog voorraad voor snelle levering beschikbaar.

iPhone SE 2022 kopen
Je kunt de nieuwe iPhone SE 2022 kopen bij alle providers, telecomwinkels en bij Apple zelf. Check ook bij welke andere winkels je terecht kan. Lees meer in ons artikel over de iPhone SE 2022 prijzen.

iPhone SE 2022 met abonnement bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone SE 2022 los bestellen

Je kunt terecht bij deze winkels en aanbieders:

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de nieuwe 4,7-inch iPhone, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer!

iPhone SE 2020
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.