Gele hoesjes voor iPhone

‘Apple brengt geen extra voorjaarskleur voor iPhone 15 uit’

Als je Apple op de voet volgt, was het je vast al opgevallen: Apple heeft nog steeds geen nieuwe voorjaarskleur voor de iPhone uitgebracht. Voorgaande jaren kwam er in het voorjaar een nieuw kleurtje bij om tussentijds de verkoop te stimuleren.

Het is gebruikelijk dat Apple halverwege de jaarlijkse updatecyclus nog een extra kleur uitbrengt. Bij de iPhone 15 lijkt dat er niet van te komen. Volgens de Chinese geruchtenlekker Instant Digital op Weibo gaat het er niet van komen. De kans daarop is de afgelopen dagen dan ook steeds kleiner geworden. Apple heeft begin maart al de nieuwe iPhone-hoesjes en Apple Watch-bandjes in voorjaarskleuren 2024 uitgebracht, samen met de nieuwe MacBook Air. De aandacht lijkt nu vooral te zijn gericht op de aanstaande iPads en de softwareaankondigingen van de WWDC.

Eerdere voorjaarskleuren voor de iPhones

Het lijkt misschien alsof de voorjaarskleur een traditie is, maar Apple heeft ook wel eens jaren overgeslagen. Dit waren de speciale kleuren die in de loop van de jaren zijn uitgebracht:

  • 2017: Rood
  • 2018: Rood
  • 2021: Paars
  • 2022: Groen
  • 2023: Geel

Zoals je ziet zijn er in 2019 en 2020 geen speciale voorjaarskleuren uitgebracht. Mocht er alsnog een extra iPhone-kleur bij komen, dan zal deze waarschijnlijk met een simpel persbericht worden aangekondigd. Een andere optie is dat Apple alsnog een extra kleur aankondigt tijdens een speciaal event voor de aanstaande iPads, maar een dergelijk event lijkt inmiddels ook van tafel.

iPhone 15 kleuren

Wat er dit jaar ook niet van lijkt te komen, is een speciale (PRODUCT)RED-uitvoering van de iPhone. Apple bracht voorgaande jaren altijd wel een rode iPhone uit, meteen bij de release of later in het jaar. Dat is in 2023/2024 niet het geval. De enige (PRODUCT)RED-toestellen waarmee je de strijd tegen AIDS kunt steunen is de iPhone SE uit 2022, iPhone 14 (Plus) en iPhone 13. De nieuwste standaardmodellen van de iPhone zijn momenteel verkrijgbaar in zwart en pasteltinten.

Bekijk ook

Deze rode (PRODUCT)RED-producten vind je in de Apple Store

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Wil jij de strijd tegen aids en HIV steunen, dan kan dat met de PRODUCT(RED) producten uit de Apple Store. Er is keuze genoeg!

Voorgaande jaren organiseerde Apple reclamecampagnes om twijfelende klanten over de streep te trekken om alsnog halverwege het jaar een nieuw toestel te kopen. Want ook al is de aandacht vaak sterk gericht op de introductie van nieuwe modellen in de herfst, er zijn toch ook veel mensen die pas upgraden als hun abonnement aan verlenging toe is – en dat kan ook halverwege het jaar zijn.

Mocht er alsnog een extra kleur voor de iPhone 15-modellen uitkomen, dan zijn we er natuurlijk als de kippen bij.

Bekijk ook

Voorjaarskleuren 2024 voor iPhone-hoesjes: siliconen, geen Finewoven

Het is tijd voor een nieuw iPhone-hoesje! Bekijk de voorjaarskleuren 2024 die Apple aan het assortiment heeft toegevoegd.

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.