‘iPhone SE 2 op schema voor maart, iPad Pro 2020 mogelijk vertraagd’

Het coronavirus heeft flink wat impact op Apple's productie. Maar het goede nieuws is dat de iPhone SE 2 nog steeds op schema ligt voor een aankondiging in maart. Bij de nieuwe iPad Pro is de planning een stuk minder zeker, want uitstel of schaarste ligt op de loer.

Apple heeft een druk voorjaar voor de boeg, met de komst van onder andere de iPhone SE 2 en de iPad Pro 2020. Hoewel Apple nog zelfs niets bevestigd heeft over de komst van de producten, zijn de geruchten en aanwijzingen overduidelijk. Toch zou het kunnen dat je iets langer moet wachten voordat je één van de nieuwe producten in handen hebt. Na het geven van de omzetwaarschuwing vanwege het coronavirus, legt Bloomberg uit wat mogelijk de gevolgen zijn.

‘iPhone SE 2 nog steeds in maart’

Apple zou al tijden plannen hebben om in maart de iPhone SE 2 aan te kondigen. Net als vier jaar geleden met de iPhone SE, is de iPhone SE 2 de nieuwe betaalbare iPhone met een prijs van zo rond de $400. Volgens bronnen ligt dit model nog steeds op schema voor een release in of rond maart. Volgens de laatste geruchten is de datum van het Apple maart 2020-event 31 maart, met een release van de iPhone SE 2 vlak daarna.

Bronnen bij Bloomberg melden dus nog geen veranderingen wat betreft de planning, maar houdt wel een slag om de arm. De plannen kunnen altijd nog veranderen, als blijkt dat de productie niet voldoende is.

Bekijk ook

Apple geeft omzetwaarschuwing vanwege coronavirus

Apple heeft investeerders gewaarschuwd dat de omzet in het eerste kalenderkwartaal van 2020 zal tegenvallen, vanwege de impact van het coronavirus. Eerder was Apple al voorzichtig met de verwachtingen, maar het blijkt nog erger dan gedacht.

‘iPad Pro 2020 mogelijk vertraagd’

Wat betreft de iPad Pro 2020 is de planning een stuk minder zeker. Het nieuwe model met verbeterde camera zou in ieder geval in de eerste helft van 2020 verschijnen. Of dit model ook tijdens een maart-event aangekondigd wordt, is nog maar de vraag. Het coronavirus kan voor vertraging zorgen of op een andere manier roet in het eten gooien. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de voorraad beperkt is. Apple kan daarom op elk moment besluiten om het product later te introduceren dan oorspronkelijk gepland. Dit heeft dan mogelijk ook invloed op de verkopen, zoals Apple in haar winstwaarschuwing ook al aangaf.

In een open brief van Tim Cook over het coronavirus spreekt de CEO zijn zorgen uit over het welzijn van zijn personeel in China. De gezondheid van medewerkers en partners die verantwoordelijk zijn voor de productie in de Chinese fabrieken, staat volgens Tim Cook voorop. Het gevolg kan dus wel zijn dat producten later of in beperkte mate verkrijgbaar zijn, omdat de productie trager op gang komt dan oorspronkelijk gedacht.

Bekijk ook

Tim Cook schrijft memo aan personeel over coronavirus

Tim Cook heeft een interne memo aan het personeel rondgestuurd, waarin hij de gevolgen van het coronavirus bespreekt met het personeel.

Wil je weten wat er allemaal in de pijplijn zit? Lees dan ons artikel met de verwachtingen voor het Apple-maart event, waarin we vooruitblikken op wat er mogelijk komen gaat.

Bekijk ook

Dit zijn de verwachtingen voor een Apple maart-event 2020

Komt Apple dit jaar met een maart-event met allerlei nieuwe aankondigingen? Of gooit het coronavirus roet in het eten? We blijken vooruit op alle aankomende onthullingen. Dit zijn onze verwachtingen voor het Apple maart-event van 2020!

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.