Apple-logo blauw

Gerucht: Apple-event op 31 maart, vlak daarna release iPhone SE 2

Volgens een nieuw gerucht gaat Apple op 31 maart de iPhone SE 2 aankondigen en ligt het toestel een paar dagen later in de winkel.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 17 februari: Volgens een nieuw gerucht gaat Apple op 31 maart een event houden voor de iPhone 9. Het toestel zou dan op 3 april in de winkel moeten liggen. Volgens de Duitse website iPhone-ticker hebben meerdere bronnen gezegd dat het event “eind maand zal plaatsvinden”.

Volgens de bronnen zou dinsdag 31 maart dan het meest logisch zijn. Apple zou de iPhone SE 2 (of iPhone 9) dan op vrijdag 3 april in de winkel willen hebben. Eind maart ligt voor de hand: zoals je hieronder kunt lezen vallen de maart-evenementen vaak aan het einde van de maand. Rond dezelfde tijd zou Apple iOS 13.4 uit kunnen brengen. Dit zou op 1 april kunnen gebeuren. Behalve de iPhone SE 2 zou Apple nog meer kunnen aankondigen, zoals MacBooks met schaartoetsenbord, een draadloze oplaadmat en een high-end Bluetooth hoofdtelefoon.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke bericht van 13 februari.


De kans op een Apple-event in maart lijkt dit jaar weer erg groot te zijn. Maar wat wordt de datum van het Apple maart 2020 event? Wanneer kun je de presentatie van de iPhone SE 2 verwachten?

Qua Apple-events is het al een tijdje stil. Apple’s laatste presentatie was afgelopen september. Hoewel er daarna nog een MacBook Pro en AirPods Pro aangekondigd is, was van een event in oktober geen sprake. De kans dat Apple binnenkort de datum van het maart 2020 event aan gaat kondigen, is daarom groot. Want met de iPhone SE 2, iPad Pro 2020, AirTag en nog meer in het verschiet, is er genoeg om op het podium over te praten. En als we naar de afgelopen jaren kijken, kunnen we een goede inschatting maken voor de datum van Apple’s maart 2020-event.

Apple maart 2020 event datum: wanneer is de presentatie?

Als we kijken naar de afgelopen jaren, is er een duidelijk patroon te zien voor de data van de events in maart. Apple houdt niet standaard elk jaar een presentatie, maar als ze dat wel doen is dat meestal aan het einde van de maand:

  • 2015: 9 maart 2015 (Apple Watch-event)
  • 2016: 21 maart 2016 (iPhone SE-event)
  • 2018: 27 maart 2018 (iPad 2018-event)
  • 2019: 25 maart 2019 (Diensten-event)

Als we de agenda erbij pakken, lijken er een aantal data voor de hand te liggen. Alle bovenstaande data waren op maandag, waardoor maandag 23 maart en maandag 30 maart 2020 mogelijke kanshebbers zijn. Uitnodigingen worden meestal zo’n anderhalve week tot twee weken van tevoren verstuurd, waardoor we midden maart hoogstwaarschijnlijk definitief weten wanneer Tim Cook en zijn collega’s op het podium staan om de nieuwste aankondigingen te doen.

Voorlopig hoef je dus nog niks concreets te verwachten wat betreft een aankondiging. Met nog een maand voor de boeg wordt ons geduld nog een paar weken op de proef gesteld.

Verwachte planning voor maart
De kans is groot dat de iPhone SE 2 die tijdens het event aangekondigd gaat worden, later in de week te reserveren is en een weekje later beschikbaar is. Apple kan er ook voor kiezen om de pre-order meteen beschikbaar te stellen, waarna hij nog in de week van het event in de winkels ligt. Bovendien verwachten we dat Apple vlak na het event onder andere iOS 13.4 uitbrengt, waar tal van nieuwe functies in zitten. Deze versie is vermoedelijk ook standaard geïnstalleerd op de iPhone SE 2.

De planning zou er dan als volgt uit kunnen zien:

  • Maart-event: 23/30 maart 2020
  • Start pre-orders/release iPhone SE 2: 27 maart of 3 april 2020
  • iOS 13.4 etcetera: 23/30 maart 2020

Wil je weten wat er nog meer aan zit te komen tijdens het event? Check dan onze verwachtingen voor Apple’s maart 2020-event, waarin we vooruitblikken op de mogelijke aankondigingen.

Bekijk ook

Dit zijn de verwachtingen voor een Apple maart-event 2020

Komt Apple dit jaar met een maart-event met allerlei nieuwe aankondigingen? Of gooit het coronavirus roet in het eten? We blijken vooruit op alle aankomende onthullingen. Dit zijn onze verwachtingen voor het Apple maart-event van 2020!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 17 februari: We hebben dit artikel bijgewerkt met het nieuwste gerucht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.