MagSafe Charger animatie op iPhone 12.

Gerucht: ‘iPhone 13 krijgt sneller én omgekeerd draadloos opladen’

Nu dan echt?

Volgens nieuwe geruchten krijgt de iPhone 13 ondersteuning voor omgekeerd draadloos opladen. Dat werd eerder ook al gezegd over iPhones die al te koop zijn. Deze keer zou de nieuwe iPhone grotere spoelen krijgen, onder meer om dit mogelijk te maken. Verder zou de maximale laadsnelheid ook omhoog moeten kunnen.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

‘iPhone 13 krijgt grotere spoelen en omgekeerd draadloos opladen’

Ook in het weekend komt er geen einde aan de geruchtenstroom rondom de aanstaande iPhone 13. Ditmaal komt het gerucht van Max Weinbach via EverythingApplePro aan het licht. Hij beweert dat Apple niet stilzit op het gebied van draadloos opladen. Of de geruchten waar zijn, moet nog blijken. Deze bronnen hebben een gemengd track record wat geruchten betreft.

Opladen op hoger wattage

Op dit moment heeft de iPhone 12-serie ondersteuning voor draadloos opladen met een maximum vermogen van 15 Watt. Dat geldt alleen als je gebruik maakt van MagSafe. Gebruik je een gewone draadloze oplader, dan is het begrensd op 7,5 Watt – ook voor oudere iPhones tot en met de iPhone 8. Door gebruik te maken van grotere spoelen zou Apple dit naar 15 Watt kunnen ophogen. Wat de totale snelheid voor oplaadduur precies zal zijn, wordt niet gezegd.

MagSafe Charger animatie op iPhone 12.

De OnePlus 9 Pro, uitgebracht in maart 2021, heeft ondersteuning voor 50W draadloos opladen. Ook Huawei en Xiaomi timmeren flink aan de weg met maximaal oplaadvermogen van 50W. Het klinkt dus niet gek dat Apple vooruitgang zou willen boeken op dit gebied. Grotere spoelen zouden hiermee kunnen helpen, omdat hitte dan betere kan worden verdeeld. In verband met de veiligheid kan de laadsnelheid dalen bij een te hete batterij.

Omgekeerd draadloos opladen, komt het nu echt?

Vorig jaar waren er geruchten over de komst van omgekeerd draadloos opladen op de iPhone 12. In plaats van alleen stroom ontvangen, zou de iPhone ook stroom kunnen ‘sturen’. Hiermee zou je bijvoorbeeld een AirPods-doosje op de achterkant van je iPhone kunnen leggen om deze op te laden. Helaas bleek dit gerucht niet waar voor de iPhone 12.

Dit jaar hebben we al enkele geruchten omtrent draadloos opladen besproken. Eén van deze geruchten beweerde juist dat Apple voorlopig geen omgekeerd draadloos opladen in de iPhone zou bouwen, aldus Bloomberg. Het is daarom slecht te beoordelen hoe betrouwbaar Max Weinbach en EverythingApplePro deze keer zijn. De twee beoordelen deze toevoeging overigens wel als ‘misschien’ en geven dus geen volledige zekerheid.

Apple zou overigens wel plannen hebben om draadloos opladen én omgekeerd draadloos opladen naar de iPad Pro 2022 te brengen. Verder werkt het bedrijf vermoedelijk aan een iPhone battery pack met draadloos opladen. Hoe het ook zal zijn: Apple lijkt in ieder geval niet stil te zitten dit gebied. Het is overigens al mogelijk om je iPhone via een kabel op te laden vanaf je iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2021, 0:37
Bron Bron EverythingApplePro
Categorie Geruchten
Onderwerpen draadloos opladen, iphone 13
Devices iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen die Apple in het najaar van 2021 uit gaat brengen. De iPhone 13 behoudt naar verwachting hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en mogelijk ook een kleinere notch. Er gaan ook geruchten over een always-on scherm in de iPhone 13. Lees hier alles over wat we al weten over de iPhone 13.

iPhone 13
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.