MagSafe Charger animatie op iPhone 12.

Gerucht: ‘iPhone 13 krijgt sneller én omgekeerd draadloos opladen’

Nu dan echt?
Volgens nieuwe geruchten krijgt de iPhone 13 ondersteuning voor omgekeerd draadloos opladen. Dat werd eerder ook al gezegd over iPhones die al te koop zijn. Deze keer zou de nieuwe iPhone grotere spoelen krijgen, onder meer om dit mogelijk te maken. Verder zou de maximale laadsnelheid ook omhoog moeten kunnen.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

‘iPhone 13 krijgt grotere spoelen en omgekeerd draadloos opladen’

Ook in het weekend komt er geen einde aan de geruchtenstroom rondom de aanstaande iPhone 13. Ditmaal komt het gerucht van Max Weinbach via EverythingApplePro aan het licht. Hij beweert dat Apple niet stilzit op het gebied van draadloos opladen. Of de geruchten waar zijn, moet nog blijken. Deze bronnen hebben een gemengd track record wat geruchten betreft.

Opladen op hoger wattage

Op dit moment heeft de iPhone 12-serie ondersteuning voor draadloos opladen met een maximum vermogen van 15 Watt. Dat geldt alleen als je gebruik maakt van MagSafe. Gebruik je een gewone draadloze oplader, dan is het begrensd op 7,5 Watt – ook voor oudere iPhones tot en met de iPhone 8. Door gebruik te maken van grotere spoelen zou Apple dit naar 15 Watt kunnen ophogen. Wat de totale snelheid voor oplaadduur precies zal zijn, wordt niet gezegd.

MagSafe Charger animatie op iPhone 12.

De OnePlus 9 Pro, uitgebracht in maart 2021, heeft ondersteuning voor 50W draadloos opladen. Ook Huawei en Xiaomi timmeren flink aan de weg met maximaal oplaadvermogen van 50W. Het klinkt dus niet gek dat Apple vooruitgang zou willen boeken op dit gebied. Grotere spoelen zouden hiermee kunnen helpen, omdat hitte dan betere kan worden verdeeld. In verband met de veiligheid kan de laadsnelheid dalen bij een te hete batterij.

Bekijk ook

MagSafe Charger voor iPhone: alles wat je moet weten

Apple eigen draadloze opladers zijn de MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. Ze zijn geschikt voor de iPhone 12-serie en nieuwer en zorgen ervoor dat je je toestel met 15 Watt kunt opladen. Lees hier alles wat je moet weten over deze opladers met magneten.

Omgekeerd draadloos opladen, komt het nu echt?

Vorig jaar waren er geruchten over de komst van omgekeerd draadloos opladen op de iPhone 12. In plaats van alleen stroom ontvangen, zou de iPhone ook stroom kunnen ‘sturen’. Hiermee zou je bijvoorbeeld een AirPods-doosje op de achterkant van je iPhone kunnen leggen om deze op te laden. Helaas bleek dit gerucht niet waar voor de iPhone 12.

Dit jaar hebben we al enkele geruchten omtrent draadloos opladen besproken. Eén van deze geruchten beweerde juist dat Apple voorlopig geen omgekeerd draadloos opladen in de iPhone zou bouwen, aldus Bloomberg. Het is daarom slecht te beoordelen hoe betrouwbaar Max Weinbach en EverythingApplePro deze keer zijn. De twee beoordelen deze toevoeging overigens wel als ‘misschien’ en geven dus geen volledige zekerheid.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone krijgt voorlopig geen omgekeerd opladen voor AirPods'

Er gaan al jaren geruchten dat Apple aan de iPhone omgekeerd opladen wil toevoegen, maar uit nieuwe informatie blijkt dat dat er voorlopig niet komt.

Apple zou overigens wel plannen hebben om draadloos opladen én omgekeerd draadloos opladen naar de iPad Pro 2022 te brengen. Verder werkt het bedrijf vermoedelijk aan een iPhone battery pack met draadloos opladen. Hoe het ook zal zijn: Apple lijkt in ieder geval niet stil te zitten dit gebied. Het is overigens al mogelijk om je iPhone via een kabel op te laden vanaf je iPad Pro.

Bekijk ook

'iPad Pro 2022 krijgt draadloos en omgekeerd opladen'

Apple werkt aan een nieuwe iPad Pro voor 2022 die geschikt is voor draadloos opladen. Ook omgekeerd opladen is daarmee mogelijk.

Actuele iPhone 13 deals

iPhone 13

De iPhone 13 werd in het najaar van 2021 uitgebracht. De iPhone 13 heeft hetzelfde design als de iPhone 12, maar met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en een kleinere notch. Wil je de iPhone 13 los kopen of kies je voor een iPhone 13 met abonnement? Dan vind je hier alle info. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 14.

iPhone 13

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.