‘Alle iPhone 13-modellen krijgen LiDAR Scanner’

Het ziet ernaar uit dat Apple de LiDAR Scanner in alle iPhones van 2021 gaat stoppen. Bij de iPhone 12 zijn alleen de duurdere Pro-modellen voorzien van de speciale scanner om diepte te meten.

iPhone 13 krijgt LiDAR Scanner

Apple zou in alle toekomstige iPhone-modellen een LiDAR Scanner willen stoppen, in plaats van alleen de Pro en de Pro Max-modellen. Dat melden bronnen aan Digitimes. De LiDAR Scanner verscheen voor het eerst in de iPad Pro in maart 2020 en is sindsdien ook terug te vinden in de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. De LiDAR Scanner is een kleine sensor die de afstand tussen omliggende objecten kan meten. De scanner wordt in de iPhone voornamelijk gebruikt om sneller diepte te kunnen fotograferen. Ook is het dankzij deze scanner mogelijk om iemands lengte te meten.


Als de geruchten kloppen zou Apple opnieuw een premium-functie op naar alle modellen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Een goed voorbeeld hiervan is het OLED-display: aanvankelijk werden alleen de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max uitgerust met een OLED-display, maar moest de gewone iPhone 11 het doen met een LCD-scherm. De huidige iPhone 12-modellen beschikken nu allemaal over een OLED-display.

Bekijk ook

LiDAR Scanner: alles over de 3D-sensor in iPhone, iPad en Vision Pro

De LiDAR Scanner is te vinden in recente iPhones en iPads. Deze scanner verbetert de camerafuncties en geeft je meer mogelijkheden voor augmented reality. In deze uitleg lees je wat je er allemaal mee kunt doen.

De iPhone 13-serie zal waarschijnlijk weer gewoon in september verschijnen, zo blijkt uit eerdere geruchten. Er is deze keer geen sprake van een vertraging door COVID-19, zoals in 2020 het geval was.

Actuele iPhone 13 deals

iPhone 13

De iPhone 13 werd in het najaar van 2021 uitgebracht. De iPhone 13 heeft hetzelfde design als de iPhone 12, maar met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en een kleinere notch. Wil je de iPhone 13 los kopen of kies je voor een iPhone 13 met abonnement? Dan vind je hier alle info. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 14.

iPhone 13

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.