Afmetingen van camera via gelekt iPhone 13 hoesje.

Hoesjes voor iPhone 13 toont grotere cameramodule en meer

Een pas gelekte foto toont een hoesje voor de aanstaande iPhone 13 Pro Max. Deze krijgt een veel grotere cameramodule, zo blijkt uit de foto. Er zijn nu ook andere hoesjes gelekt waaruit de grotere camerabult blijkt.

Update 24 augustus 2021: Op basis van nieuwe hoesjes zijn er nog meer details over de grotere camerabult naar buiten gekomen. De website Svetapple deelt de uitgebreide metingen van de cameramodule en de lenzen, op basis van de hoesjes die ze in handen gekregen hebben. Eerder was al duidelijk dat de iPhone 13-modellen een grotere camerabult krijgen en deze hoesjes lijken dat te bevestigen. Dit zijn de belangrijkste metingen van de website:

  • Diagonaal camerabult iPhone 13 (mini): 3,9cm (was 3,71cm, ook bij iPhone 12 Pro)
  • Diagonaal camerabult iPhone 13 Pro (Max): 4,49cm (was 3,98cm, alleen iPhone 12 Pro Max)
  • Individuele lenzen iPhone 13 (mini): 1,41cm (was 1,2cm)
  • Individuele lezen iPhone 13 Pro (Max): 1,58cm (was 1,42cm (iPhone 12 Pro Max) en 1,2cm (iPhone 12 Pro)

iPhone 13 hoes toont afmetingen camerabult.

Op basis hiervan blijkt dat bestaande hoesjes waarschijnlijk niet zullen passen, omdat de camerabult dus veel groter is. Dat bleek eerder al uit gelekte dummy’s en hoesjes. Maar volgens de website gaat Apple ook de knoppen iets verschuiven. De knoppen staan 6,2mm lager dan voorheen. Ze zouden daardoor makkelijker te bereiken zijn. Ook zou de iPhone 13 Pro 1mm dikker worden dan de voorganger.

iPhone 13 hoes: knoppen op nieuwe plek.

Andere details die de website deelt gaan over de notch. Ze hebben een screenprotector in handen gekregen die de nieuwe afmeting zou verklappen. De inkeping zou nu 2,57cm breed zijn, in plaats van 3,45cm in alle huidige modellen. Dit is mogelijk doordat de oorspeaker tegen de behuizing komt. Een ander detail is dat de selfiecamera aan de linker kant zit, in plaats van rechts.

Notch afmetingen van iPhone 13.

Oorspronkelijk artikel 6 juli 2021
De foto verscheen op het Chinese sociale netwerk Weibo en toont een iPhone 12 Pro Max in een hoesje voor de iPhone 13 Pro Max. Op die manier is goed het verschil te zien tussen de cameramodules. Er circuleren al dummy-modellen van de iPhone 13-serie en die geven meestal een goede indruk hoe het uiteindelijke design eruit gaat zien.


De cameramodules zijn bij de twee goedkoopste modellen iets verplaatst. Bij de Pro-modellen verwachten we een dikkere camerabult die bovendien een groter oppervlak in beslag neemt. Deze foto van een hoesje bevestigt het nog maar eens, maar het is uiteraard geen 100% bewijs. Als Apple in september de nieuwste iPhones van 2021 aankondigt weten we het zeker. Hoesjesmakers baseren hun eerste productieronde vaak op gelekte info en geruchten, om snel te kunnen leveren zodra de toestellen worden aangekondigd.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 13 krijgt nog grotere camerabult en wordt dikker'

De iPhone 13 zou wel eens dikker kunnen worden en heeft meer ruimte nodig voor de camera's. De bult achterop wordt nog groter, zo blijkt uit gelekte productieschema's.

Uit schema’s die eerder werden ontdekt blijkt dat de aanstaande iPhones ook iets dikker worden. Dat de cameramodule groter wordt zou te maken hebben met de toevoeging van sensor-shift stabilisatie op alle modellen en een verbeterde ultragroothoeklens op de Pro-modellen.

Lees alles over de iPhone 13 camera en wat we kunnen verwachten op het gebied van fotografie op de aanstaande modellen.

Bekijk ook

Alle nieuwe iPhone 13 camerafuncties op een rij

Wat kunnen we dit jaar verwachten van de iPhone 13-camera's? Kom je als (hobby)fotograaf goed uit de voeten? We zetten de specs en upgrades van de iPhone 13-camera voor je op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 24 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe foto's van hoesjes met afmetingen van camerabult.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 13 Pro Max deals

iPhone 13 Pro Max

Lees alles over de iPhone 13 Pro Max, het grootste toestel van 2021. We hebben aparte pagina's over een losse iPhone 13 Pro Max kopen en bij de providers vind je informatie over de iPhone 13 Pro Max abonnementen. De iPhone 13 Pro Max is inmiddels opgevolgd door de iPhone 14 Pro Max, maar hij is bij sommige webwinkels en providers nog gewoon verkrijgbaar.

iPhone 13 Pro Max
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.