iPhone 13 grotere camerabult

Gerucht: ‘iPhone 13 krijgt nog grotere camerabult en wordt dikker’

Maar er is ook goed nieuws

De iPhone 13 zou wel eens dikker kunnen worden en heeft meer ruimte nodig voor de camera's. De bult achterop wordt nog groter, zo blijkt uit gelekte productieschema's.

De website MacRumors kreeg schema’s van de iPhone 13 in handen en concludeert daaruit dat de toestellen dikker worden dan de huidige iPhone 12. De iPhone 13 en iPhone 13 Pro zouden van 7,4 mm naar 7,57 mm gaan, een toename van 0,17 mm. Voor de meeste mensen is dat overigens nauwelijks merkbaar. Wat wel meer opvalt is dat de camerabult een stuk dikker wordt. Dit gaat van een huidige 1,5 mm en 1,7 mm naar respectievelijk 2.51 mm en 3,65 mm. In de tabel hieronder kun je zien dat de toename best fors is, vooral bij de Pro. De camerabult wordt dikker om te voorkomen dat de lenzen te ver uisteken. In plaats van losse lenzen die uit de behuizing steken zoals bij de iPhone 12-serie zou Apple de camerabult zelf dikker willen maken.


De camerabult wordt bovendien groter en lengte en breedte, iets wat vooral bij de iPhone 13 Pro te zien zal zijn. Daar groeit de uitstulping aan de achterkant naar maar liefst 36 x 37 mm waardoor het qua grootte meer op de Pro Max gaat lijken. De overige afmetingen zijn in de tabel te zien.

iPhone 13 dikker

iPhone 12 iPhone 13 iPhone 12 Pro iPhone 13 Pro
Toesteldikte 7,4 mm 7,57 mm 7,4 mm 7,57 mm
Camerabult dikte 1,5 mm 2,52 mm 1,7 mm 3,65 mm
Camerabult omvang 28 x 30 mm 29 x 29 mm 28 x 30 mm 36 x 37 mm

iPhone 13 grotere camerabult

Er is ook goed nieuws
Misschien klinkt dit allemaal niet zo best, omdat alles groter en dikker lijkt te worden. Maar er valt ook een lichtpuntje te ontdekken, zo merkt MacRumors op. Het feit dat de camerabult op de iPhone 13 Pro zo groot wordt, wekt de hoop dat beide Pro-modellen dezelfde cameratechnologie krijgen. Je hoeft dan geen Pro Max-model meer aan te schaffen om de best mogelijke camera met sensor shift stabilisatie en een verbeterde telefotolens te krijgen. Bij de iPhone 12-serie staan veel mensen dan ook in dubio: voor de beste camera moet je de iPhone 12 Pro Max hebben, maar die is een stuk groter en duurder.

Dat kan bij de iPhone 13 Pro-modellen worden rechtgetrokken. Apple zou in beide modellen sensor-shift stabilisatie kunnen toepassen, voor zowel de groothoek- als de ultragroothoeklens. Er zijn geen aanwijzingen dat de iPhone 13 Pro Max betere specs krijgt voor de camera.

De iPhone 13-serie zou ook een kleinere notch en Touch ID kunnen krijgen. Daarnaast wordt gesproken over een 120Hz-scherm, maar alleen op de Pro-modellen. Vanwege de grotere camerabult moeten diverse knoppen wellicht verplaatst worden. De zijknop komt iets lager op de iPhone 13-serie, terwijl de mute- en volumeknoppen ook iets omlaag schuiven.

De schema’s zijn volgens MacRumors afkomstig van een betrouwbare bron die ervaring heeft met Apple’s designplannen. Ze worden gebruikt door accessoiremakers, die alvast een eerste lading cases voor de nieuwe toestellen kunnen maken. Vaak kloppen de schema’s wel, maar er kunnen ook kleine afwijkingen in zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2021, 9:48
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iphone 13
Devices iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen die Apple in het najaar van 2021 uit gaat brengen. De iPhone 13 behoudt naar verwachting hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en mogelijk ook een kleinere notch. Er gaan ook geruchten over een always-on scherm in de iPhone 13. Lees hier alles over wat we al weten over de iPhone 13.

iPhone 13
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.